Frederikssund Kommunes logo
9. februar 2021

Erhvervslivet på dagsordenen

Mundbindene og den behørige afstand vidnede om, at alle restriktioner blev taget alvorligt, da borgmester John Schmidt Andersen sammen med kommunaldirektør Torben Kjærgaard og Jobcenterchef Amalie Liljetoft Pedersen forleden besøgte virksomheden Roth North Europe i Frederikssund. Virksomheden er en del af en større europæisk koncern og afdelingen i Frederikssund markedsfører og sælger blandt andet gulvvarme- og brugsvandsystemer. 

 Kommunens ledelse besøger Roth North Europe. Fra venstre: Borgmester John Schmidt Andersen, kommunaldirektør Torben Kjærgaard,, centerchef for Job og Rådgivning Amalie Liljetoft Pedersen og adm. dir. i Roth North Europe, Morten Nyvang Voss.Kommunens ledelse besøger Roth North Europe. Fra venstre: Borgmester John Schmidt Andersen, kommunaldirektør Torben Kjærgaard,, centerchef for Job og Rådgivning Amalie Liljetoft Pedersen og adm. dir. i Roth North Europe, Morten Nyvang Voss. Foto: Frederikssund Kommune.

Længere besøgsrække

Kommunens ledelse har tidligere på fast basis besøgt lokale virksomheder, og besøget hos Roth North Europe er det første i en ny runde af virksomhedsbesøg i 2021, der skal skabe en endnu tættere dialog mellem kommunen – herunder Jobcenteret – og erhvervslivet.

Det var adm. direktør hos Roth North Europe, Morten Nyvang Voss, der tog imod og viste gæsterne rundt i virksomhedens lager og produktion. Direktøren fortalte blandt andet om virksomhedens produkter, logistik, markeder og udbygningen af deres sidste hal mv. Men der blev også tid til at tale om emner, hvor kommunen og virksomheden har et interessefællesskab:

- For os er det afgørende, at vi kan skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det vigtigt, at vi kan være i dialog med kommunen om emner som infrastruktur – herunder færdiggørelsen af motorvejen, uddannelsesmulighederne i området, bosætning i kommunen, og så at der er et godt samarbejde med det lokale Jobcenter, fortæller direktør Morten Voss og tilføjer:

- Jeg synes det er vigtigt at vi som en større lokal virksomhed har et tæt og godt samarbejde med kommunens ledelse, så derfor er denne type besøg meget vigtige for os, fastslår han.

Værdi for begge parter

Virksomhedsbesøgene vil fortsætte med en række besøg på større virksomheder i kommunen og vil senere blive udvidet til også at omfatte mindre virksomheder og detailhandelen. Og dialogen på møderne er vigtig for både erhvervslivet og kommunen.

- Virksomhedsbesøgene giver mulighed for en meget direkte dialog, som kan være med til at afdække, om vi fra kommunens side servicerer vores virksomheder godt nok, eller om der er noget, vi kan blive bedre til. Samtidig giver det et værdifuldt indblik i de produktionsarbejdspladser, der er så vigtige for at holde hjulene i gang i samfundet og skabe vækst til gavn for både de private virksomheder og for kommunen, fastslår borgmester John Schmidt Andersen (V).

I den kommende besøgsrække er der planlagt besøg hos en række større virksomheder i Frederikssund Kommune, der repræsenterer en bred vifte af industrien. Næste besøg er hos virksomheden Trasbo A/S senere i februar.

Kommunens ledelse besøger Roth North Europe. Fra venstre: Borgmester John Schmidt Andersen, kommunaldirektør Torben Kjærgaard,, centerchef for Job og Rådgivning Amalie Liljetoft Pedersen og adm. dir. i Roth North Europe, Morten Nyvang Voss.