Frederikssund Kommunes logo
17. december 2021

Innovater bringer Netto til Vinge

Tidligere på året har Frederikssund Kommune indgået en betinget købsaftale med ejendomsudviklingsvirksomheden Innovater A/S om køb af tre matrikler lige syd for Vinge Station. Handlen er nu endelig, og samtidig meddeler Innovater A/S, at man har indgået aftale med supermarkedskæden Netto om at åbne en butik i det nye byggeri.

- Indkøbsmuligheder er jo noget af det, man forbinder med en by – og her er dagligvarer helt essentielt. Derfor er jeg rigtig glad for, at det første supermarked i Vinge nu er på tegnebrættet. Det vil blive et stort aktiv for de mange kommende nye beboere, og naturligvis også for de nuværende beboere i Vinge, Snostrup og St. Rørbæk, siger borgmester John Schmidt Andersen (V).

Illustration af Innovaters kommende byggeri i Vinge med en nettobutik i gadeplan. Illustration: Innovater A/S.Illustration af Innovaters kommende byggeri i Vinge med en nettobutik i gadeplan.

Illustration: Innovater A/S.

Supermarked lige ved døren

Meldingen, om at Netto vil åbne en butik i Vinge, betyder, at de kommende indbyggere i Innovaters 188 lejeboliger får meget kort afstand til et supermarked. Det samme gælder naturligvis for beboerne i Boligselskabet Rosenvængets kommende 198 almene boliger i samme område. Supermarkedet kommer til at ligge i stueetagen tæt på stationen. Samtidig arbejder Innovater på, at der også skal være et apotek eller en café i de byggerier, de skal opføre i Vinge.

Udviklingsdirektør hos Innovater A/S, Peter Søgaard, er glad for samarbejdet med Frederikssund Kommune om det store projekt:

- Når vi kan udvikle i et åbent og tillidsfuldt samspil, som det er tilfældet med Frederikssund Kommune, så opnår vi sammen bedre løsninger, og vi glæder os til, at udviklingen i Vinge for alvor tager fart. Selvfølgelig også tak til Netto for at se perspektiverne i at hoppe med ombord, siger Peter Søgaard.

Carsten Hadsbjerg, der er Head of Development i Salling Group, glæder sig til at etablere et supermarked i Vinge:

- Vi i Salling Group har sammen med Innovater nøje vurderet potentialet i Vinge, og med de initiativer, der allerede er i søen fra bl.a. Domea og Innovater, tror vi på et langsigtet solidt kundegrundlag til en Netto butik. Så vi glæder os til at tage del i Vinge Bys udvikling, siger Carsten Hadsbjerg.

Bæredygtighed bliver certificeret

Innovater planlægger at opføre i alt seks bygninger i fem til syv etagers højde, der alle vil blive certificeret efter DGNB-standarden. Med DGNB bliver bæredygtigheden målbar, idet et byggeri vurderes ud fra blandt andet byggeriets miljømæssige, økonomiske, sociale og tekniske kvalitet.

Bygningerne skal rumme i alt 188 lejligheder. Der bliver både 1 - 4-værelses lejligheder, fælleshus, Netto og muligvis apotek eller café i gadeplan, der kan være med til at skabe liv og aktivitet i området. Byggeriet vil have stort fokus på gode opholdsarealer til beboerne på såvel tagterrasse som i terræn til leg, ophold og fællesaktiviteter for at skabe attraktive rammer i denne nye del af Vinge.

Byggetilladelser er givet

Torsdag den 16. december meddelte Frederikssund Kommune byggetilladelse til Innovaters byggeri af de 188 lejligheder. Innovater forventer byggestart i 1. kvartal 2022.