Frederikssund Kommunes logo
3. december 2021

Handicappriser for to år uddelt

Fredag den 3. december blev der uddelt handicappriser for både 2020 og 2021. Priserne gik til henholdsvis initiativtagerne til ”Sammen om Kultur” og specialskolen Kærholm afdeling Kølholm.

Uddelingen af Handicapprisen 2020 blev udskudt på grund af coronasituationen i december 2020 og blev derfor uddelt samtidig med Handicapprisen 2021. Priserne blev overrakt i Byrådssalen på rådhuset i Frederikssund af formand for Handicaprådet Tommy Fritzen og borgmester John Schmidt Andersen.

Kultur til psykisk syge og sårbare

Vinderne af Handicapprisen 2020 blev initiativtager Lena Becker og tovholder Lone Jelshøj Hansen, der har lavet forløbet Sammen om Kultur vi et samarbejde mellem Fritidsskolen DOF og foreningen Bedre Psykiatri i Frederikssund. Forløbet henvender sig til psykisk syge og sårbare samt en pårørende. I forløbet deltager de i fællessang, yogaundervisning og en kreativ workshop.

- Som formand for Handicaprådet er jeg særlig glad for, at det denne gang er et projekt for psykisk syge og sårbare, som får prisen. Det ligger fint i tråd med, at vi i Frederikssund har en fælles handicap-og psykiatripolitik. Vi ved, hvor svært det kan være at have psykisk sygdom i familien – og dette forløb har formået at skabe et lille åndehul og afbræk i hverdagen, hvor psykisk syge og deres nærmeste pårørende har kunnet få en positiv oplevelse sammen – og det kan der godt være brug for som modvægt til en hverdag, der tit er svær og belastende, sagde Tommy Fritzen, formand for Handicaprådet, da han overrakte prisen til Lena Becker og Lone Jelshøj Hansen.

De to modtagere var meget glade for at modtage prisen.

- Jeg vil rigtig gerne sige tak for, at vi har haft mulighed for at lave sådan et projekt sammen. Det ville ikke kunne lade sig gøre, hvis der ikke var de her seje damer i Frederikssund, som sidder her. Dem skal I være glade for, at I har, for de har i den grad været med til at få struktur og indhold til at matche målgruppen, og det har været super flot og jeg har så stor respekt for jer, så tak for samarbejdet, sagde Lena Becker, skoleleder på Fritidsskolen DOF.

Lone Jelshøj Hansen, Lena Becker og formand for Handicaprådet Tommy Fritzen. Foto: Frederikssund Kommune.Lone Jelshøj Hansen, Lena Becker og formand for Handicaprådet Tommy Fritzen. 

En særlig indsats på specialskole

Vinderen af Handicapprisen 2021 blev specialskolen Kærholm afdeling Kølholm. Indstillingen gik på en specifik medarbejder, men hun mente ikke, at det var hende alene, der fortjente prisen, men hele medarbejderstaten på Kølholm.

- Handicapprisen 2021 går til en meget speciel medarbejder ude på Kølholm, som har set potentialet i de forskellige børn, der er der, og udnytter det de kan og fået rigtig meget ud af dem. Det er medarbejdere ude på skolen, der har indstillet den her gode kollega. Det der kendetegner hende og den måde hun er på, er at hun ikke er her i dag, for hun synes ikke, at det tilkommer hende at modtage sådan en pris, for det er en del af hendes daglige arbejde. Så det er blevet sådan, at den tilfalder skolen i stedet for. Den her medarbejder er energisk og dygtig og virkelig forstår at få det bedste frem i børnene på Kølholm, og det er det hun får prisen i 2021 for, men pædagogisk leder Søren, kom op og modtag prisen på skolens vegne, sagde borgmester John Schmidt Andersen.

I stedet for den indstillede medarbejder kom pædagogisk leder på Kølholm, Søren Bomann Andersen og modtog prisen på medarbejdernes vegne.

- Jeg kan sige så meget som, at have sådan en specialskole som vores og være kollegaer omkring børnene derude, det er en holdsport. Så jeg har meget stor respekt for, at vores medarbejder har valgt at sende nogen i stedet for hende selv. Det er dejligt, at der bliver lagt mærke til, at der bliver lavet et stykke arbejde på Kølholm, hvor børnenes potentialer er i centrum og at få løftet dem til den bedste mulige udfoldelse af dem selv og den bedste version af dem, de overhovedet kan blive, men også det store tætte samarbejde vi har med familierne i hele Frederikssund Kommune. Det lægger os lige så meget på sinde at være en god medspiller i et familieliv med de store udfordringer, som ADHD og autisme kan være. Så tusind tak for opmærksomheden, sagde Søren Bomann Andersen.

Pædagogisk leder Søren Bomann Andersen og borgmester John Schmidt Andersen. Foto: Frederikssund Kommune.