Frederikssund Kommunes logo
6. december 2021

Fortsat høj smitte

Frederikssund Kommune er desværre fortsat en af de kommuner i landet med højst smitte. Søndag den 5. december er der 354 smittede borgere de seneste 7 dage, hvilket giver en incidens på 775 smittede pr. 100.000. Det er fortsat blandt børnene og deres forældre, der er mest smittede, men vi ser også stigende smitte blandt andre voksne. Cirka en fjerdedel af de smittede er børn i skolealderen 5-14 år og 41 % af de smittede er i aldersgruppen 30-60 år.

På børneområdet er der knap 100 smittede børn i uge 48 hovedsageligt i skolernes indskoling og mellemtrinnet, og stort set fordelt på alle kommunens skoler. Vi har i denne uge fordoblet antallet af podere på skoleområdet og tester nu børnene ned til 1. klasse op til to gange om ugen, der hvor smitten er højest. På børneområdet er der 14 smittede medarbejdere, mens der på kommunes øvrige arbejdspladser er spredte smittetilfælde, særligt blandt medarbejderne.

Testkapacitet fordobles

Regionen kan fordoble PCR-test kapaciteten, hvis de får et større lokale at teste i. Fredag den 10. december flytter PCR-testcenteret derfor til Østersvej 4, 3600 Frederikssund. Åbningstiderne er fortsat mandag, onsdag, fredag og søndag fra klokken 15.30-21.00 samt tirsdag, torsdag og lørdag fra klokken 8.00-13.30. Med de nye lokaler bliver det daglige antal testtider fordoblet. Der kan allerede nu bestilles tid til PCR-test i det nye testcenter. 

Du kan bestille tid på www.coronaprover.dk.

Teststedet på Østersvej er en midlertidig løsning. Frederikssund Kommune undersøger i øjeblikket mulighederne for at finde mere centrale lokaler i Frederikssund midtby.