Frederikssund Kommunes logo
30. august 2021

Kirkesti gennem Vinge indviet

Selv om der ikke var megen sol, holdt det dog tørvejr, da kirkestien mellem Snostrup og Oppe Sundby kirker blev indviet søndag den 29. august. Selve indvielsen bestod af en vandretur ad stien mellem de to kirker. Dagen startede med en kort musikgudstjeneste i Snostrup Kirke ved sognepræst Susanne Leiding, hvor Marcus Mukherjee og Eva Sandfort på violiner blev ledsaget af Peter Eget på harmonika. Herefter spillede musikerne de godt 50 deltagere afsted på ruten.

Fortællinger undervejs

Det er en arbejdsgruppe bestående af repræsentanter for borgerne, foreninger, sognet og kommunen, der i længere tid har arbejdet for at få genetableret kirkestien mellem de to kirker. Undervejs på ruten kunne deltagerne høre forskellige fortællinger om ruten og planerne for området.

Deltagerne går over et engområde med frugttræer. Foto: Frederikssund Kommune.Deltagerne går over et engområde med frugttræer. Foto: Frederikssund Kommune.

Således fortalte Susanne Rud fra foreningen Vinge Fritid blandt andet om planerne for et dyrkningsfællesskab i drivhuset ved det gamle gartneri i udkanten af Snostrup.

- Det skal være med til at skabe nogle bæredygtige traditioner og gøre Vinge til et fedt sted at bo, sagde Susanne Rud og tilføjede, at der også er tanker om at lave musikaftner eller andre foreningsaktiviteter.

Susanne Rud (tv.) fortæller om Vinge Fritids planer og aktiviteter. Foto: Jacques Duelund Mortensen.Susanne Rud (tv.) fortæller om Vinge Fritids planer og aktiviteter. Foto: Jacques Duelund Mortensen.

Drivhuset ved det gamle gartneri i udkanten af Snostrup. Foto: Frederikssund Kommune.Drivhuset ved det gamle gartneri i udkanten af Snostrup. Foto: Frederikssund Kommune.

Ved Vinge Station fortalte byrådsmedlem Hans Andersen (V) om den udviklingsplan for Vinge, som Byrådet netop har vedtaget.

- Udviklingsplanen indeholder blandt andet en grøn forbindelse over banen for de bløde trafikanter, så det grønne hjerte kan bugte sig gennem Vinge. Nu skal vi til – sammen med jer – at finde ud af, hvor det grønne skal være, og hvor der skal være boliger, sagde han med henvisning til det kommende arbejde med en rammelokalplan for området.

Hans Andersen (V) fra Byrådet fortalte om den nye udviklingsplanfor Vinge på Vinge Station. Foto: Frederikssund Kommune.Hans Andersen (V) fra Byrådet fortalte om den nye udviklingsplanfor Vinge på Vinge Station. Foto: Frederikssund Kommune.

Næste stop på ruten var Tvinsmosen, hvor biolog Karin Helene Larsen fra Frederikssund Kommune fortalte om naturværdierne og dyrelivet i Tvinsmosen, der er det største sammenhængende naturområde i Vinge. Projektleder Dennis Ravn fra Frederikssund Kommune fortalte derefter om det kommende bykontor i Vinge:

- Vi vil sætte et bykontor op her mellem stationen og Tvinsmosen, for at vi nemmere kan mødes med jer til en snak over en kop kaffe, forklarede han.

Også David Holm fra Vinge Fritid bidrog til fortællingerne om lokalområdet – særligt de mange aktiviteter, der enten er i gang i regi af Vinge Fritid eller som planlægges og begynder senere på året.

Musikalsk afslutning

Musikerne spillede undervejs ved Vinge Station og tog også imod deltagerne med musik, da de nåede frem til rutens sidste stop – Oppe Sundby Kirke. Her var sognet vært ved en tiltrængt forfriskning efter den godt tre kilometer lange rute gennem landskabet.

Peter Eget på harmonika (tv.), Marcus Mukherjee og Eva Sandfort på violiner spiller musik på Vinge Station. Foto: Jacques Duelund Mortensen.Peter Eget på harmonika (tv.), Marcus Mukherjee og Eva Sandfort på violiner spiller musik på Vinge Station. Foto: Jacques Duelund Mortensen.

Vandring langs et areal med valmuer. Foto: Jacques Duelund Mortensen.Vandring langs et areal med valmuer. Foto: Jacques Duelund Mortensen.

Deltagerne går gennem en allé mod Frederikssundsvej. Foto: Jacques Duelund Mortensen.Deltagerne går gennem en allé mod Frederikssundsvej. Foto: Jacques Duelund Mortensen.

En sten bemalet med ordet Kirkesti står hvor kirkestien begynder. Foto: Frederikssund Kommune.Bemalede sten er placeret langs kirkestiens forløb - her ved begyndelsen af stien. Foto: Frederikssund Kommune.