Frederikssund Kommunes logo
25. august 2021

Hvem skal have Kulturprisen 2021?

Så er det igen tid til at uddele Kulturprisen til en person/flere personer, der har gjort noget særligt for kulturen i Frederikssund Kommune.

Efter en lang periode med et Coronaramt Danmark er tiden atter til, at borgerne i Frederikssund Kommune kan samles om lokale kulturelle aktiviteter og arrangementer – og igen tid til at hædre en, der gør en særlig indsats.

- Kulturprisen er en anerkendelse af den helt særlige indsats frivillige ildsjæle yder for vores kultur her i kommunen. Vi har gennem årene hyldet mange forskellige personligheder, men alle har haft det til fælles, at de brænder for netop den del af kulturen, de er involveret i, og de har alle haft en stor betydning for deres lokalsamfund. Efter en lang periode med langt færre kulturelle tilbud på grund af coronaen, har vi vist alle mærket, hvor vigtigt kulturen faktisk er for os. Og derfor er det vigtigt, at vi hylder vores fantastiske kulturliv, fastslår formanden for Fritids- og Kulturudvalget Jesper Wittenburg (A).

Alle borgere i Frederikssund Kommune kan indstille kandidater til årets kulturpris. Med prisen følger en plakette placeret foran Langes Magasin med navn og titel indgraveret, æren og anerkendelsen samt en check på 15.000 kroner.

Kandidaterne indstilles via en formular på kommunes hjemmeside (https://www.frederikssund.dk/Borger/Kultur--fritid/Kunst-og-kultur/Kulturprisen), hvor kriterierne for udvælgelse af en vinder også findes. Kandidater kan være både en gruppe, en forening, en institution, en enkeltperson eller kulturelle miljøer.

Det er muligt at indstille kandidater i perioden 25. august – 26. september 2021. Fritids - og Kulturudvalget træffer beslutning om en vinder den 7. oktober.

Den 4. november bliver alle de indstillede fejret og vinderen afsløres. Det kommer til at foregå foran Langes Magasin fra klokken 17 til 18.

Torvet foran Langes Magasin, hvor der ligger plader med tidligere vindere af Kulturprisens navne er indgraveret. Foto: Frederikssund Kommune.Torvet foran Langes Magasin, hvor der ligger plader med tidligere vindere af Kulturprisens navne er indgraveret.

Foto: Frederikssund Kommune.