Frederikssund Kommunes logo
15. august 2021

Festlig fejring af svømmehals et års fødselsdag

En et års fødselsdag skal fejres med kage, kakao og masser af gæster. Således var det også for Frederikssund Svømmehal, da den fyldte et år søndag den 15. august 2021.

Der var fest allerede fra klokken 10 om formiddagen, hvor Frederikssund Gymnastikforening sørgede for leg og sjov i den udendørs gymnastiksal. Vejret var heldigvis rigtig fint og mange børn og unge fik gennem formiddagen bevæget sig og brugt redskaberne på den udendørs gymnastiksal.

Klokken 12.30 skulle Nordsjællands Faldskærmsklub have lavet opvisning, men på grund af vinden måtte det aflyses.

Klokken 13 plantede Frederikssund Oaks et egetræ. Senere vil der blive podet en stikling fra Kongeegen i Jægerspris på træet. Træet kommer til at vokse tæt på kunstgræsbanerne og den udendørs gymnastiksal og vil med tiden blive et vartegn for Idrætsbyen.

- Frederikssund Oaks er opkaldt efter De Tre Ege i Jægerspris. Egetræet er det, der symboliserer os og hvad vi står for i Oaks. Stærke rødder og en stor flot krone. Jeg er rigtig glad for, at vi i dag kan plante et egetræ her, som et symbol på hvad vi kommer fra, og hvor vi har vores ophav. Dette smukke unge egetræ bliver senere på året podet med en stikling fra Kongeegen, og på den måde er det med til at bringe Oaks videre på vores lange rejse. Kæmpe tak til Fritids- og Kulturudvalget, som har hjulpet os med at få det her flotte kunststofbane på plads, vi har ventet på den længe, men det har været værd at vente på, sagde Julie Grelck, formand for Frederikssund Oaks, inden hun bad formanden for Fritids- og Kulturudvalget, Jesper Wittenburg (S), om at hjælpe med at plante egetræet.

Formand for Frederikssund Oaks Julie Grelck planter sammen med formanden for Fritids- og Kulturudvalget et egetræ i Idrætsbyen. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Formand for Frederikssund Oaks Julie Grelck planter sammen med formanden for Fritids- og Kulturudvalget (samt lidt ekstra hjælp) et egetræ i Idrætsbyen.

Inden træet blev plantet, fik Jesper Wittenburg også lov at sige et par ord:

- Træet bliver et vartegn. Et vartegn for Oaks og alle deres nye faciliteter, men det bliver også et symbol for idrætsbyen, håber jeg. Egen er jo skovens kæmpe og den kendetegnes ved mange ting. For eksempel at den er stabil, har styrke, kvalitet og storhed. Det er det, jeg håber, at egen bliver udtryk for her i forhold til idrætsbyen, sagde Jesper Wittenburg.

Kunstværk afsløret

Som en del af fødselsdagsfejringen var også afsløringen af det nye kunstværk, som står foran svømmehallen. Kunstværket er opført i marmor og består af relieffer på ydersiden, mens der på indersiden er farverige mosaikker. Kunstværket er lavet af den lokale kunstner Daniel Olivares, der vandt en konkurrence i 2020, som Fritids- og Kulturudvalget gennemførte.

Inden afsløringen blev der holdt taler af blandt andre borgmester John Schmidt Andersen, formand for Fritids- og Kulturudvalget Jesper Wittenburg og af kunstneren Daniel Olivares.

- Det er fantastisk med lidt liv omkring svømmehallen og den udendørs gymnastiksal efter en tid med corona, som har bragt aktiviteten ned på et lidt andet niveau end vi havde regnet med. Om lidt får vi afsløret Daniels fantastiske stykke arbejde, som du Daniel har udført for os og til os. Vi siger tillykke til dig, men også tillykke til os selv med det fantastiske monument, du har kreeret til os og som står her foran svømmehallen, hvor man kan gå på opdagelse i det, sagde borgmester John Schmidt Andersen (V).

Borgmester John Schmidt Andersen taler ved overrækkelsen af kunstværk. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Borgmester John Schmidt Andersen taler ved overrækkelsen af kunstværket.

Også Jesper Wittenburg roste og takkede for det flotte kunstværk.

- Hvor er jeg stolt og glad over, at vi i Fritids- og Kulturudvalget har valgt Daniels kunstværk Panta Reih til at pryde indgangen til vores svømmehal. Det er et fantastisk kunstværk og er med til at give svømmehallen et helt unikt udtryk. Kunstværket er en berigelse i sig selv, men det er du også, Daniel. Jeg har flere gange talt med dig om dit kunstværk og mødt stort engagement og stor entusiasme fra din side, sagde Jesper Wittenburg.

Den røde snor om kunstværket Panta Reih klippes af borgmesteren og formanden for Fritids- og Kulturudvalget og med hjælp fra nogle søde børn. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Den røde snor om kunstværket Panta Reih klippes af borgmesteren og formanden for Fritids- og Kulturudvalget og med hjælp fra nogle søde børn.

Også kunstneren selv fik lov at sige et par ord. Han takkede blandt andre sin familie for at have været med hele vejen og også set den anden side af ham, og han takkede Fritids- og Kulturudvalget, borgmesteren og medarbejdere i Frederikssund Kommune for et godt samarbejde. Derudover takkede han den familie i Spanien, som han har mødt i Spanien i forbindelse med at hente marmoret til kunstværket. Familien er endda rejst fra Sydspanien til Frederikssund for at være med ved afsløringen.

- Kære heldige Frederikssund borgere. Vi kan nyde dette kunstværk hver gang vi besøger svømmehallen. Pas godt på det. Jeg har skabt Panta Reih med mit hjerte, med mine hænder og mit syn. Med det bedste og det værste af mig, sagde Daniel Olivares og sluttede med at takke selve kunstværket:

- Tak for at vælge mig. Jeg vil huske dig for evigt og jeg ønsker dig et godt liv.

Efter talen spillede Daniel et stykke musik på gong til stor beundring fra de fremmødte.

Kunstner Daniel Olivares spiller på gong. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Kunstner Daniel Olivares spiller på gong. 

Frederikssund Oaks mod Kronborg Knights. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Festen for svømmehallen sluttede af med en kamp mellem Frederikssund Oaks og Kronborg Knights.

Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.