Frederikssund Kommunes logo
29. april 2021

Svømmehal nomineret til Årets Idrætsbyggeri

Den nye svømmehal i Frederikssund er nomineret til Årets Idrætsbyggeri 2021. Det er svømmehallens flotte bygning og placering, der er med til at nominere den til prisen sammen med fire andre nye idrætsbygninger i Danmark.

Frederikssund Svømmehal ligger i smukke omgivelser og med en flot udsigt ud over Sillebro Ådal. Svømmehallen er første etape i etableringen af en idrætsby, og det er blandt andet denne helhedstænkning, som fagjuryen bag nomineringerne har lagt vægt på.

Det er kursus- og konferencevirksomheden Nohrcon, der uddeler prisen for Årets Idrætsbyggeri, og i fagjuryens begrundelse for nomineringen af Frederikssund Svømmehal står blandt andet:

"Svømmehal Frederikssund Idrætshal er en del af en meget flot vision om et nyt idrætsområde i Frederikssund. Svømmehallen er prioriteret opført på et attraktivt sted, der gør svømmehallen til omdrejningspunkt for den fremtidige udbygning af visionen om et nyt idrætsområde. Placeringen af svømmehallen med flotte udsigtspunkter øger brugernes oplevelse af at benytte faciliteten."

Også det at der er tænkt på både borgere, foreninger og eliteidrætten i svømmehallen bliver nævnt.

Stem på Årets Idrætsbyggeri 2021

Alle kan stemme på Årets Idrætsbyggeri 2021, og afstemningen løber frem til den 19. maj klokken 12.

- Det er en dejlig anerkendelse af svømmehallen at blive nomineret til den her pris. Jeg synes bestemt, at vi har fået en utrolig flot svømmehal i en bygning, der er tilpasset det omkringliggende landskab, med en smuk udsigt og med rigtig mange brugsmuligheder for både borgere, foreninger og eliteidræt. Det glæder mig, at andre kan se de gode tanker, der ligger bag byggeriet af svømmehallen, men også bag hele visionen om en idrætsby, siger borgmester John Schmidt Andersen og tilføjer:

- Jeg håber da, at mange vil stemme på svømmehallen, og gerne nok til at vi vinder. Det er nogle flotte og spændende idrætsbyggerier, vi er nomineret sammen med, så der er hård konkurrence. Men uanset hvad, så synes jeg, vi kan være stolte af nomineringen og den anerkendelse, det er. Og så kan vi glæde os over, at svømmehallen ikke bare er et flot byggeri, men også funktionel for vandhunde i alle aldre. 

I 2020 gik Nohrcons pris til Skandinaviens største idrætsanlæg, Holbæk Sportsby. I år har den udvalgte fagjury nomineret de fem mest interessante projekter iblandt de indkomne forslag, og nu skal den offentlige afstemning afgøre, hvilket af følgende projekter, der skal vinde prisen i 2021: Arena Randers, Kampsportscenter Forum Horsens, Kultur- og Bevægelsespark Høng, Seest Trailcenter og altså Frederikssund Svømmehal.

Det store bassin i den nye svømmehal i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Det store bassin i den nye svømmehal i Frederikssund.

Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.