Frederikssund Kommunes logo
29. april 2021

Større overskud end ventet

2020 var på mange måder et år præget af coronapandemien. Det kan også aflæses i årsregnskabet. COVID-19 situationen har givet anledning til merudgifter på 68 mio. kr. i 2020, som dog delvist er modsvaret af færre udgifter til administration. Dertil kommer kompensation fra staten vedrørende blandt andet overførselsudgifter og forsikrede ledige som følge af COVID-19 situationen.

Overskud på 147 mio. kr.

Årets samlede overskud blev på 147 mio. kr. og kassebeholdningen er i løbet af 2020 steget fra 170 mio. kr. til ca. 268 mio. kr. En tendens, der er fortsat, idet kassebeholdningen ved udgangen af marts 2021 var oppe på 310 mio. kr.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi – ovenpå et år, der har været alt andet end normalt – kan konstatere, at vi har været i stand til at fastholde og endda forbedre den sunde og robuste økonomi, vi har i kommunen. Og ovenikøbet i et år med et ekstra stort anlægsbudget, hvor vi blandt andet har lavet nye faglokaler til skoleeleverne, en ny daginstitution, svømmehal, kunstgræsbaner, aktivitetsbånd i Jægerspris og en del ny infrastruktur – herunder nye cykelstier samt anlæg ved Vinge Station. Jeg vil gerne rette en stor tak til både ledere og medarbejdere for at have sikret en sikker drift af kommunen trods store udfordringer med Covid-19 i 2020, fastslår borgmester John Schmidt Andersen (V).

At anlægsbudgettet var ekstra højt i 2020 skyldes blandt andet, at regeringen ophævede det anlægsloft, der normalt er for kommunernes anlægsudgifter, for at holde gang i beskæftigelsen under coronapandemien.

God driftsbalance

I 2020 havde Frederikssund Kommune indtægter for i alt 3.108 mio. kr., hvilket er lidt højere end ventet. Dette skyldes navnlig den kompensation Frederikssund Kommune har modtaget fra staten som følge af COVID-19 vedr. serviceudgifter, forsikrede ledige samt overførselsudgifter.

Kommunens driftsudgifter afveg mindre end en promille fra det budgetterede, idet de samlede driftsudgifter var på 2.875 mio. kr. – blot 2,7 mio. kr. over det budgetterede.

Driftsbalancen viser altså et samlet overskud på 233 mio. kr., der har finansieret anlægsudgifter, renter, afdrag og altså et overskud på 147 mio. kr.

Skal endeligt godkendes i august

På Byrådets møde onsdag den 28. april blev det besluttet at sende årsregnskabet til revisionen. Når revisorerne har afgivet deres beretning, skal det endelige regnskab godkendes af Byrådet senest inden udgangen af august.

Frederikssund rådhus hovedindgang. Foto: Frederikssund Kommune.Frederikssund rådhus hovedindgang.

Foto: Frederikssund Kommune.