Frederikssund Kommunes logo
13. april 2021

Se dine nye skraldespande

Folketinget har pålagt landets kommuner fremover at indsamle ti forskellige slags affald hos borgerne. Formålet er at ensrette affaldshåndteringen i Danmark samt at øge genanvendelsen. Det betyder, at alle husstande i Frederikssund Kommune skal have nye affaldsspande, og at du i fremtiden skal sortere dit husholdningsaffald i mad-, papir-, pap-, metal-, glas-, plast-, tekstilaffald, drikke- og fødevarekartoner, restaffald og farligt affald. 

Se de fire nye spande

For at kunne sortere affaldet i så mange fraktioner, vil hver husstand i 2022 modtage fire nye skraldespande til erstatning for de nuværende. Lige nu kan du på kommunens tre genbrugspladser i Skibby, Jægerspris og Frederikssund få information om de nye spande og se dem udstillet. Her kan du få et indtryk af, hvordan spandene er opdelt, og hvor meget de fylder.

Over 80.000 nye beholdere

Den nye ordning indebærer blandt andet at over 80.000 nye affaldsbeholdere skal indkøbes og distribueres ud til husstandene i Frederikssund Kommune, ligesom de eksisterende skal indsamles. Samtidig skal der laves aftaler om afhentning af de nye affaldsfraktioner. Det er derfor forventningen, at borgerne formentlig først vil se de nye affaldsbeholdere ved deres bolig på et tidspunkt i første halvdel af 2022.

Grafisk fremstilling af fire skraldespande med flere rum. Grafik: Frederikssund Kommune.De nye skraldespande er godt en meter høje og fylder tilsammen ca. 2,65 m. i bredden.