Frederikssund Kommunes logo
22. april 2021

24 nye statsborgere

Frederikssund Kommune har afholdt sin anden grundlovsceremoni nogensinde. I alt 24 nye statsborgere mødte op fordelt på syv små ceremonier, så der ikke var for mange samlet ad gangen.

I de syv små grundlovsceremonier deltog tre til fire nye statsborgere samt max en pårørende, og de foregik bag rådhuset i Frederikssund i det lille stykke have. Her var sat pavilloner op til at skærme mod eventuelt dårligt vejr, og der var både Asti, sodavand og kransekage klar til at fejre de 24 nye statsborgere.

Der var pyntet med flag i haven bag rådhuset i anledning af grundlovsceremonierne. Foto: Frederikssund Kommune.Der var pyntet med flag i haven bag rådhuset i anledning af grundlovsceremonierne.

Borgmester John Schmidt Andersen bød alle velkommen med en kort tale.

- I dag skriver I under på, at I vil overholde den danske grundlov. Grundloven er Danmarks forfatning, og den beskriver blandt andet den enkelte borgers rettigheder og pligter, for eksempel at vi har ytringsfrihed og religionsfrihed. Det er den, det danske demokrati, alle vores love og regler, ja hele vores velfærdssamfund er bygget på. Den ligger til grund for mange af de ting, vi som danskere er stolte af, og som vi gerne praler med over for resten af verden. Og i dag bliver den altså også jeres Grundlov, sagde borgmesteren til de nye statsborgere.

Efter velkomsttalen skrev hver ny borger under på, at de har deltaget i grundlovsceremonien og at de vil overholde dansk lovgivning, herunder Danmarks Riges Grundlov samt respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper. Der blev ikke givet håndtryk ved ceremonien på grund af coronarestriktionerne, i stedet gav borgmesteren en albue.

Alle var glade for deres nye statsborgerskab, solen skinnede og stemningen var god hele dagen igennem.

Borgmesteren og de nye statsborgere underskriver papirer. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmesteren og de nye statsborgere underskriver papirer.

Ingen håndtryk blev givet ved grundlovsceremonien, men en albuehilsen blev det til. Foto: Frederikssund Kommune.Ingen håndtryk blev givet ved grundlovsceremonien, men en albuehilsen blev det til.

Der blev skålet i Asti og sodavand efter ceremonien. Foto: Frederikssund Kommune.Der blev skålet i Asti og sodavand efter ceremonien.

Foto: Frederikssund Kommune, Mikala Schachtschabel Tordrup.