Frederikssund Kommunes logo
29. oktober 2020

Ny bibliotekschef begynder 15. november

Bibliotekerne i Frederikssund Kommune kan snart byde velkommen til den nye bibliotekschef. Det bliver 54-årige Mette Jonstrup, der har stor erfaring med kulturlivet og biblioteksverdenen fra tidligere stillinger.

Mette Jonstrup arbejder i dag som selvstændig med kulturprojekter, og hun har tidligere været biblioteks- og borgerservicechef i Furesø Kommune og ligeledes haft ansættelser i Sorø og Ringsted kommuner. Hun har i mange år arbejdet med kultur, men inden da arbejde hun som planlægger og lavede strategier og politikker. Nu har hun valgt at søge nye udfordringer i Frederikssund Kommune som bibliotekschef.

-Jeg ser frem til, at Mette Jonstrup starter som bibliotekschef i Frederikssund Kommune. Mette kommer med stor erfaring fra en lignende stilling. Hun er en dygtig personaleleder og har samtidig et skarpt blik for udviklingstiltag. Mette skal sikre en forsat udvikling af alle vores fire biblioteker til glæde for alle der bruger husene, siger chef for Center for Kultur og Fritid, Anders Munch Skovgren.

- Jeg glæder mig til at begynde som bibliotekschef i Frederikssund Kommune. Jeg vil gerne bidrage til at få mere borgerinvolvering og nå ud til en bred gruppe borgere, som vil komme og bruge bibliotekerne på forskellig vis. Jeg har en masse erfaring indenfor biblioteksverden at trække på, og har for eksempel på bibliotekerne i Furesø været med til at indføre bogkasser. De fungerer lidt som en grøntsagskasse; man vælger en kategori og så får man hver måned en kasse med forskellige bøger inden for den kategori, som man måske ikke selv ville have valgt. Jeg kan godt lide at tænke ud af boksen på den måde og prøve at give noget nyt til brugerne, siger Mette Jonstrup.

Mette Jonstrup er uddannet Cand. Scient. Soc., og bor på Østerbro med sin kæreste og sin 19-årige datter.

Mette Jonstrup tiltræder stillingen som bibliotekschef den 15. november 2020.

Stillingen blev ledig, da tidligere bibliotekschef Kirstine Lundsgaard valgte at gå på pension i juni måned i år.