Frederikssund Kommunes logo
26. maj 2020

Musikskolen er klar til at genåbne

Frederikssund Musikskole kan igen undervise eleverne ansigt til ansigt fra den 27. maj 2020. Det bliver, som med alt andet for tiden, med særlige restriktioner og masser af håndsprit, men musikken får igen lov at fylde lokalerne.

Siden midten af marts har der været ganske stille på Frederikssund Musikskole. Undervisningen er foregået digitalt, og øvelser og noder er sendt på mail, så eleverne har kunnet holde musik- og spilleglæden ved lige under nedlukningen. Men som en del af udvidelsen af genåbningen i fase to, som statsministeren præsenterede den 20. maj, kan musikskoler åbne for undervisning, museer åbne for gæster og også bibliotekerne kan udvide deres tilbud.

- Det er dejligt, at vi igen kan åbne. Vi har i langt de fleste tilfælde haft en fin online undervisning, men det har jo sine begrænsninger, så vi er glade for igen at kunne lave rigtig musikundervisning, fortæller musikskoleleder Gitte Grarup.

Fritids- og Kulturudvalget godkendte tirsdag den 26. maj planen for genåbningen af musikskolens aktiviteter, og derfor er lærerne klar til at modtage elever allerede fra den 27. maj.

- Jeg er sikker på, at der er rigtig mange af musikskolens elever, som glæder sig til igen at kunne mødes med deres lærere og få undervisning ansigt til ansigt – med god afstand, selvfølgelig. Det er klart, at musikundervisning langt hen ad vejen fungerer bedre, når man er i samme rum, end når man mødes online, og derfor var vi i Fritids- og Kulturudvalget meget enige om, at musikskolen skulle have lov at starte undervisningen på forsvarlig vis hurtigst muligt, siger Jesper Wittenburg, formand for Fritids- og Kulturudvalget.

Hygiejnekit klar til lærerne

Musikskolens medarbejdere har forberedt sig grundigt på genåbningen for at sikre, at alle retningslinjer bliver overholdt. Langt det meste af undervisning kan gennemføres, men orkestre og ensembler må vente lidt endnu, før de kan mødes. Der må nemlig fortsat ikke være mere end 10 personer på et hold.

Men alle elever på mindre hold og med soloundervisning kan se frem til at få undervisning allerede i denne uge. Og selvfølgelig vil der være fokus på ordentlig hygiejne.

- Hver lærer får et kit med håndsprit, plakater de skal sætte op, i nogle tilfælde klistermærker til gulvet, servietter til aftørring, og nogle handsker til særlige tilfælde, hvis man for eksempel skal finstemme et instrument. Vi er godt rustet, og lærerne har selv en kontakt med den enkelte elev, inden de skal møde for at sikre, at de er trygge ved at komme. Vi sender også en besked ud om, at man skal vente udenfor og have rene hænder og i øvrigt ikke møde op, hvis man er syg, fortæller Gitte Grarup og tilføjer:

- Vi er jo både ude på skoler og så er vi på Trekløverskolen afdeling Falkenborg, hvor vi har egne lokaler. Her går vores koordinator rundt og sætter plakater og klistermærker op, og de steder hvor lærerne skal ud på skolerne, har lærerne deres kit med, så de kan gøre klar inden eleverne kommer, og så sprittes tingene af og tages med hjem igen, når de går. 

Poser med håndsprit, vådservietter, plakater med mere er klar til at blive udleveret til musikskolens lærere. Foto: Birgitte Andersen, Frederikssund Kommune.Poser med håndsprit, vådservietter, plakater med mere er klar til at blive udleveret til musikskolens lærere. 

Biblioteker og museer

Også bibliotekerne kan se frem til at åbne for flere tilbud til borgerne end kun udlån og aflevering af materialer. De kan blandt andet give borgerne mulighed for at sidde på biblioteket og læse. Der vil dog blive fjernet en del af stolene, så der kan holdes god afstand mellem siddepladserne.

Indtil den 8. juni er der ikke aviser på bibliotekerne, men derefter vil både aviser og tidsskrifter blive lagt frem igen, så de er tilgængelige for borgerne. Der vil blive lagt engangshandsker sammen med aviser og tidsskrifter.

Museer har også fået mulighed for at åbne tidligere end først forventet. J.F. Willumsens Museum har besluttet først at åbne den 12. juni med en ny udstilling.

Fritids- og Kulturudvalget godkendte planer for genåbningen af disse tilbud på mødet den 25. maj.

Foto: Birgitte Andersen, Frederikssund Kommune.