Frederikssund Kommunes logo
15. maj 2020

Igen muligt at besøge de ældre

For ca. to måneder siden blev muligheden for pårørendes besøg på omsorgscentrene lukket. Siden da er kontakten med de ældre foregået via telefonen, digitalt eller på afstand gennem et vindue. Men med regeringens lempelser af coronarestriktionerne er det nu igen muligt at besøge de ældre på omsorgscentrene inden for visse retningslinjer. Det blev besluttet på Velfærdsudvalgets møde mandag den 11. maj.

- Et kæmpe afsavn får sin ende. Udvalget sagde ja til, at administrationen arbejder videre med besøgsordningen ud fra de retningslinjer, der er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen. For mig er det vigtigt, at besøgene fra starten af bliver hyggelige og ikke alt for »kunstige«, indtil vi finder ud af, hvordan vi bedst arrangerer det enkelte besøg. Det er efterhånden mange uger siden Danmark lukkede ned, og i alle de uger har beboerne på plejehjemmene længtes efter disse besøg. Derfor er det vigtigt, at det bliver en dejlig oplevelse. Jeg ser frem til, at vi i udvalget får en status på besøgsordningen på vores næste møde i juni måned, siger formanden for Velfærdsudvalget, Inge Messerschmidt, til sn.dk.

Besøgszoner

På omsorgscentrene har man lagt information på sine hjemmesider om, hvordan besøg kan foregå hvert sted. På Omsorgscenteret De Tre Ege i Jægerspris vil besøgene foregå i centerets havestue, der er indrettet til besøgszone fortæller områdelederne Jette Horsleben og Bodil Dam. Et besøg skal bookes telefonisk, og efter aftale kan to pårørende komme på besøg ad gangen. Her kan man sidde ved et bord med god afstand og møbler mv. vil blive rengjort af en medarbejder mellem hvert besøg. Men det er også de besøgendes ansvar at tænke sig godt om, inden de kommer på besøg understreger områdelederne. Således må en besøgende ikke selv have symptomer på sygdom, ligesom man skal være klædt på efter vejret, da besøg på omsorgscentre foreløbig foregår på overdækkede udearealer. 

Tre stole om et bord giver plads til to pårørende pr. besøg. Foto: Frederikssund Kommune.Tre stole om et bord giver plads til to pårørende pr. besøg. 

Book tid til et besøg

Hvis man ønsker at aflægge et besøg på et omsorgscenter skal man ringe til en koordinator på centeret og booke en tid til besøget. Det giver blandt andet centrene mulighed for at fordele besøgene, så der ikke kommer for mange samtidig. Muligheden for besøg kan variere på de forskellige centre alt efter hvad de lokale forhold tillader. Nærmere oplysninger om muligheden for besøg, kontaktoplysninger mm. kan findes på omsorgscentrene hjemmesider:

Nordhøj, Skibby.

De Tre Ege, Jægerspris.

Solgården, Slangerup.

Tolleruphøj, Frederikssund.

Pedershave, Frederikssund.

Dørene er åbne til havestuen, som bliver besøgszone, på omsorgscenter De Tre Ege i Jægerspris. Foto: Frederikssund Kommune.Dørene er åbne til havestuen, som bliver besøgszone, på omsorgscenter De Tre Ege i Jægerspris.

Fotos: Frederikssund Kommune.