Frederikssund Kommunes logo
12. juni 2020

Gaven til Dronningen

Når Dronningen fylder rundt er der tradition for at kommunerne sender en gave til Majestæten. Således også i år – omend gaven først bliver overrakt to måneder efter fødselsdagen – nemlig den 16. juni. 

Malet af elever i 3. klasse

Gaven består af et maleri fra hver kommune malet af to elever – en dreng og en pige – fra 3. klassetrin. Malerierne er lavet med baggrund i de to temaer "Dronning Margrethe II" og "et vartegn i min kommune". Frederikssund Kommunes bidrag er malet af Nanna Peiter Nielsen, der går i 3.C på Ådalens Skole og Oliver Riis Sommer Kristiansen, der går i 3.A på Slangerup Skole (afd. Byvang). Lærerne Gitte Rue Nielsen fra Ådalens Skole og Agnete Ørnkilde fra Slangerup Skole har bistået eleverne i processen.

Maleriet viser en viking med sværd i hånd og Dronning Margrethe. Foto: Frederikssund Kommune.Maleriet viser en viking med sværd i hånd og Dronning Margrethe. 

Overrækkes på Christiansborg Slot

Den formelle aflevering af de i alt 98 malerier finder sted torsdag den 16. juni kl. 10.30 ved arrangementet "Børn fra Danmarks kommuner fejrer H.M. Dronningen" på Christiansborg Slot. Her vil H.M. Dronningen være til stede sammen med 10 udvalgte 3. klasses elever. Det hele vises direkte på TV2 fra kl. 10.00.

Borgmester John Schmidt Andersen (V) viser den kopi af billedet, der nu hænger på borgmesterkontoret.Borgmester John Schmidt Andersen har været så heldig at få en kopi af maleriet, som nu hænger på borgmesterkontoret i Frederikssund.

Fotos: Frederikssund Kommune.