Gå til sidens indhold
Print
Frederikssund Kommunes logo
26. juni 2020

Brobæksgade blev indviet

Brobæksgade i Slangerup har siden marts i år været under ombygning. Formålet har været at få anlagt cykelstier for at skabe bedre og mere sikre forhold for de bløde trafikanter i byen. Samtidig har gaden fået nyt fortov og ny belysning, hvilket har forskønnet bymiljøet. Projektet er en del af kommunens handlingsplan for cykelstier.

Cyklister på den nye cykelsti på Brobæksgade i Slangerup. Foto: Frederikssund Kommune.Cyklister på den nye cykelsti på Brobæksgade i Slangerup.  

Indviet med pølser og kolde drikke

Fredag den 24. juni kunne borgerne i Slangerup så indvie den 260 meter lange strækning, hvor der dagligt kører lidt over 6.000 køretøjer. Det foregik på P-pladsen ved Fakta, hvor de lokale handlende gav grillpølser og kolde drikke, og formanden for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning (S) holdt tale.

- Det er udfordrende at ombygge sådan en vej og samtidig opretholde trafikken, men det er meget få klager vi har modtaget. Projektet har fået utrolig meget ros fra byens borgere og naboerne til vejen. Det har været en stor glæde for både kommunen og entreprenøren at opleve, sagde Tina Tving Stauning blandt andet.

Formanden for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning (S), klipper symbolsk snoren over. Foto: Frederikssund Kommune.Formanden for Teknisk Udvalg, Tina Tving Stauning (S), klipper symbolsk snoren over. 

Vejbanen indsnævret

Der er gjort plads til cykelstierne ved at indsnævre kørebanen en smule og udvide fortovsarealerne, så fortov og cykelsti nu er anlagt i samme niveau, men adskilt tydeligt med et belægningsskift, så der er asfalt på cykelstien og fliser på fortovet. Der er desuden anlagt en ny midterhelle og fodgængerfelt på Stationsvej, så det bliver nemmere og mere sikkert for fodgængere at krydse vejen her.

Kørebanen får ny asfalt til september

Selve kørebanen på Brobæksgade er ikke helt færdig. De nye kantsten og opbygningen af kørebanen ind mod de nye kantsten skal have lov til at sætte sig i nogle måneder. Derfor vil kørebanen først få det afsluttende lag asfalt og afmærkning til september.

Servering af grillpølser og kolde drikke. Foto: Frederikssund Kommune.Servering af grillpølser og kolde drikke.

Foto: Frederikssund Kommune.