Frederikssund Kommunes logo
23. juni 2020

Borgmestre vil have ny styrelse til Frederikssund

I maj måned fortalte regeringen på et pressemøde, at den planlægger at etablere en ny styrelse under Justitsministeriet, som skal styrke og koordinere det danske sygdomsberedskab i fremtiden. Herunder skal styrelsen blandt andet sikre, at der er tilstrækkelig forsyning af værnemidler og tilstrækkelig testkapacitet ved fremtidige epidemier.  

I et brev til justitsminister Nick Hækkerup opfordrer borgmestrene i Frederikssund, Hillerød, Helsingør, Halsnæs, Gribskov, Fredensborg, Hørsholm og Allerød samt formanden for Region Hovedstaden nu ministeren til at placere styrelsen på Frederikssund Hospital.

Velegnede lokaler

- Det er jo planen at flytte en stor del af sygehusopgaverne væk fra Frederikssund Hospital, når det nye superhospital i Hillerød står færdigt i 2024. Men allerede nu er ledig plads og velegnede lokaler på Frederikssund Hospital til at huse den nye styrelse, fastslår borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V), som har sikret opbakning fra en lang række borgmesterkolleger til brevet. Han tilføjer:

- Det giver rigtig god mening at udnytte bygningerne på Frederikssund Hospital til en styrelse, som skal koordinere sygdomsberedskabet, og samtidig kan vi få anvendt velegnede ledige offentlige kvadratmeter og vores fælles ressourcer fornuftigt. Jeg er derfor utroligt glad for, at der er så bred opbakning til dette forslag fra mine nordsjællandske kolleger og fra Region Hovedstaden, siger John Schmidt Andersen.

Fornuftig placering

En placering af den nye styrelse i Frederikssund i hjørnet af Region Hovedstaden, giver dels en placering tæt på andre styrelser, som arbejder med epidemier, logistik og beredskab, som f.eks. Sundheds- og  Lægemiddelstyrelserne i København og Beredskabsstyrelsen i Birkerød. Dels muliggør det en tæt koordination med Region Hovedstaden, som koordinerer det fælles indkøb af værnemidler for alle landets regioner.

- Et tæt samspil omkring praksis og udmeldinger er afgørende for god koordination i forbindelse med fremtidig kriseløsning, hedder det således i brevet til Justitsministeren.

Brevet er underskrevet af Frederikssund Kommunes borgmester, John Schmidt Andersen på vegne af:

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, Region Hovedstaden
  • Borgmester Kirsten Jensen, Hillerød Kommune
  • Borgmester Benedikte Kiær, Helsingør Kommune
  • Borgmester Steffen Jensen, Halsnæs Kommune
  • Borgmester Anders Gerner Frost, Gribskov Kommune
  • Borgmester Thomas Lykke Pedersen, Fredensborg Kommune
  • Borgmester Morten Slotved, Hørsholm Kommune
  • Borgmester Karsten Längerich, Allerød Kommune

Borgmester John Schmidt Andersen ved sit skrivebord. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Borgmester John Schmidt Andersen ved sit skrivebord.

Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.