Frederikssund Kommunes logo
2. juli 2020

Ny svømmehal er bygget færdig

Borgmester John Schmidt Andersen og formand for Fritids- og Kulturudvalget Jesper Wittenburg kunne torsdag eftermiddag åbne dørene og byde Frederikssund Svømmeklubs bestyrelse indenfor i den nye svømmehal i idrætsbyen til en rundvisning. 

Borgmester John Schmidt Andersen (tv.) og formanden for Fritids- og Kulturudvalget, Jesper Wittenburg, holder nøglen til den nye svømmehal, som Frederikssund Kommune netop har fået overdraget fra entreprenøren. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester John Schmidt Andersen (tv.) og formanden for Fritids- og Kulturudvalget, Jesper Wittenburg, holder nøglen til den nye svømmehal, som Frederikssund Kommune netop har fået overdraget fra entreprenøren. 

Her kunne de blandt andet se det 25x25 meter store træningsbassin, et modstrømsbassin til elitesvømning og genoptræningsforløb, et undervisningsbassin og et wellnessområde med varmtvandsbassin. Det store træningsbassin, der har hele ti baner, har et dobbelt så stort overfladeareal i forhold til den nuværende svømmehal. Derfor kan svømmehallen holde åben for offentligheden samtidig med at der er foreningssvømning.

Det store bassin med ti 25 meter baner. Foto: Frederikssund Kommune.Det store bassin med ti 25 meter baner. 

- Åbningen af svømmehallen markerer et vigtigt skridt på vejen til en ny idrætsby i Frederikssund. Det er stort, at vi snart kan åbne op for denne første etape af idrætsbyen, til glæde for alle kommunens borgere, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Livreddere skal træne

Nu skal kommunens medarbejdere gøre svømmehallen helt klar til publikum og lære teknikken og anlægget at kende. Livreddere og svømmetrænere skal træne livredning i det 3,8 meter dybe vand og bestå en livredderprøve i de nye omgivelser, inden offentligheden kan få adgang til svømmehallen.

- Når den nye svømmehal åbner vil både foreninger, aftenskoler, motions- og skolesvømmere opleve et tydeligt løft i kvaliteten af faciliteter i forhold til den nuværende svømmehal. Det glæder mig, at de fra august kan opleve, hvad den nye svømmehal har at byde på, udtaler formand for Fritids- og Kulturudvalget Jesper Wittenburg.

Svømmehallen bliver indviet den 15. august, hvorefter man kan hoppe i vandet, tage en tur på rutsjebanen og prøve en af de tre forskellige saunaer i wellness-området. Den første weekend vil der være gratis adgang til svømmehallen.

Rutsjebanen i svømmehallen. Foto: Frederikssund Kommune.Rutsjebanen i svømmehallen.

Et af bassinerne. Foto: Frederikssund Kommune.Et af de to bassiner i den store hal.

Wellnessbassinet. Foto: Frederikssund Kommune.Wellnessbassinet.

Fotos: Frederikssund Kommune.