Frederikssund Kommunes logo
30. januar 2020

Ny svømmehal åbner til sommer

Der er godt nyt for de borgere og foreninger, som har set frem til åbningen af den nye svømmehal, der bygges syd for Frederikssund by. Svømmehallen forventes nemlig at åbne dørene i løbet af august 2020.

Svømmehallen er en del af første etape af den kommende idrætsby, som, udover en flot ny svømmehal, kommer til at byde på udendørs træningsområder med aktivitetsplads. Det er entreprenørfirmaet GVL Entreprise, der, som vinderen af en totalentreprisekonkurrence, har stået for byggeriet af den nye svømmehal.

Svømmehalsbyggeriet har blandt andet været forsinket på grund af en sen byggetilladelse og en række praktiske forhold. Frederikssund Kommune og GVL Entreprise har været uenige om ansvaret for forsinkelserne og de tidsmæssige og økonomiske konsekvenser af forsinkelsen. Det har ført til en sag ved Voldgiftsnævnet for byggeri og anlæg, som har stået på siden juli 2019.

Kommunen og GVL har arbejdet på at indgå en forligsaftale, og det er nu lykkedes. Forligsaftalen betyder, at voldgiftsagen ophører, og at svømmehallen kan stå klar til sommer.

Vandhunde i alle aldre kan derfor snart afprøve den nye svømmehal, som blandt andet kommer til at indeholde et 25 gange 25 meter bassin med ti baner, et børne- og wellness-bassin, et børne- og øvelsesbassin samt et modstrømsbassin til teknisk træning og genoptræning.

- Jeg er meget glad for, at vi til sommer kan slå dørene op til den nye svømmehal. Vi har selvfølgelig været ærgerlige over forsinkelserne, men kan nu i kraft af den indgåede forligsaftale glæde os til, at svømmehallen snart tages i brug, siger borgmester John Schmidt Andersen.

- Sammen med Frederikssund Kommune er det lykkedes at finde en løsning gennem en mæglingsproces, så en dyr og langvarig voldgiftssag undgås, og vi er glade for nu fuldt ud at kunne fokusere på at færdiggøre svømmehallen, lyder det fra GVL Entreprise.

- Vi er tilfredse med, at vi nu har fundet en løsning, som betyder at svømmehallen kan åbne til sommer. Udover at være en utrolig flot svømmehal, er det også en svømmehal, der er udformet, så den imødekommer borgernes forskellige behov. Vi har inddraget forskellige foreninger og borgere i processen, og det er glædeligt, at de snart kan afprøve dens mange spændende faciliteter, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Jesper Wittenburg.

Byggeriet af den nye svømmehal er i fuld gang. Foto: Frederikssund Kommune.

Byggeriet af den nye svømmehal er i fuld gang. Foto: Frederikssund Kommune.Byggeriet af den nye svømmehal er i fuld gang. Fotos: Frederikssund Kommune.