Frederikssund Kommunes logo
9. januar 2020

Jægerspris Bibliotek og lokalarkiv flytter

Jægerspris Bibliotek og Lokalhistorisk Arkiv Jægerspris flytter fra Møllevej 25 til Møllevej 100. Den sidste almindelige åbningsdag på Møllevej 25 er fredag den 17. januar kl. 13-16. Derefter vil Jægerspris Bibliotek og Lokalhistorisk Arkiv Jægerspris være lukket fra mandag den 20. januar indtil de åbner på Møllevej 100, tirsdag den 18. februar kl. 10.

Du kan stadig aflevere og hente reserveret materiale

I lukkeperioden er det muligt at aflevere samt hente reserveret materiale på det nuværende bibliotek, Møllevej 25:
Mandag kl. 14-16
Tirsdag kl. 12-14
Onsdag kl. 10-12
Torsdag kl. 16-18
Fredag kl. 12-14

I lukkeperioden kan dagens aviser læses i Kulturhuset Rejsestalden:
Tirsdag kl. 10-15
Onsdag kl. 12-18
Torsdag kl. 10-15
Fredag kl. 10-15

I lukkeperioden henviser vi i øvrigt til Frederikssund Bibliotek eller de selvbetjente biblioteker i Skibby og Slangerup.

Samlet center for læring

Flytningen er resultatet af en politisk vision om et samlet center for læring og bibliotek i Jægerspris. Denne politisk vision vedtog byrådet i foråret 2019, og den ligger i forlængelse af budgetaftalen for 2019. Det nye bibliotek bliver en sammenlægning af to pædagogiske læringscentre (skolebiblioteker) og folkebiblioteket. Håndværkerne har været i gang i flere måneder, og biblioteket løfter allerede nu sløret for, at det bliver et meget flot bibliotek, der venter alle brugerne.

Alt i ét plan

Med placeringen på Møllevej 100 bliver der optimal fysisk adgang til både bibliotek og arkiv, da alt er i ét plan. En stor markant rød væg leder hen til den meget synlige indgang, som bliver fælles for brugere af bibliotek, arkiv og idrætshal. Fælles er også den store og hyggelige foyer, som er det første man vil møde, når man kommer til huset.

Man vil fremover kunne møde personale, der arbejder tværfagligt med udlån, kultur og læringsvejledning. Biblioteket vil fortsat være tilgængeligt udenfor den bemandede åbningstid alle dage i tidsrummet kl. 7-22.

En illustrations af hvordan indgangspartiet kommer til at se ud. Illustration: RUM Arkitekterne.En illustrations af hvordan indgangspartiet kommer til at se ud. Illustration: RUM Arkitekterne.