Frederikssund Kommunes logo
31. januar 2020

Gode aktiviteter i vinterferien 2020

Det er snart vinterferie og det ser både børn og voksne sikkert frem til. Men hvad skal man så lave i ferien? Det er der masser af gode bud på fra forskellige institutioner i Frederikssund Kommune.

Kunst og alkymi på Willumsens

Lørdag den 8. februar åbner J. F. Willumsens Museum dørene til en ny udstilling, Alkymistens Laboratorium. Udstillingen reflekterer alkymistens samlinger og laboratorier i et magisk sanseligt univers, hvor du inviteres til at gå på opdagelse, udforske og skabe. Udstillingen kan ses frem til den 31. maj 2020. Pris: Almindelig entré.

Søndag den 9. februar er der familiesøndag på Willumsens. Her kan familien være med til forskellige kreative aktiviteter. Temaet lægger sig op ad udstillingen Alkymistens Laboratorium og der vil være aktiviteter for både store og små. Familiesøndagen finder sted mellem 10.30 og 14.30. Pris: Almindelig entré.

Fra tirsdag den 11. februar og til og med fredag den 14. februar åbner Willumsens kreative værksted for ferieramte børn og deres familier. Værkstedet er åbent mellem 10.30 og 14.30. Pris: Almindelig entré.

Onsdag den 12. februar klokken 17-18 inviterer Willumsens til Yoga: Kunst, Krop og Tanke. Her er der mulighed for en helt unik oplevelse. Medbring blot dig selv og din yogamåtte. Pris: 60 kroner.

Læs mere om J.F. Willumsens arrangementer på museets hjemmeside.

Mordopklaring hos ROMU på Færgegården

Frederikssund Museum Færgegården gentager succesen fra sidste år og inviterer til opklaring af en ny og mystisk mordgåde. Denne gang er der begået et koldblodigt mord under den kolde krig. Det kræver list, fornuft og gode lytteevner at løs årets mordgåde.

Opklaringen af mordet finder sted fra den 12. til den 16. februar mellem klokken 11 og 14. Pris: 60 kroner plus billetgebyr.

Tæt på naturen på bibliotekerne

Tirsdag den 11. februar kan familien lave sin egen naturlige sæbe og tandpasta. Det sker på Frederikssund Bibliotek i Kultur-Arkivet. Deltagerne bliver sat nid i de plantematerialer og metoder, der bruges til at lave sæbe og tandpasta. Resultatet får man selvfølgelig med hjem bagefter. Børn fra 5 år og opefter kan deltage. Det foregår mellem klokken 10 og 12, og det er gratis at deltage. Dog skal billetter bestilles på forhånd på bibliotekernes hjemmeside.

Onsdag den 12. februar mellem klokken 10 og 11.30 på Slangerup Bibliotek kan du tegne og høre om havens fugle. Børnebogsforfatter og illustrator Elvira Fragola ved næsten alt om fugle, og hun tegner, så du bliver klogere på de små søde væsener, der bor i haven. Du får også tid til at tegne og klippe din egen fugl. Arrangementet er for børn fra 5 år og opefter. Det er gratis at deltage, men husk at bestille en billet på alligevel.

Torsdag den 13. februar klokken 10 til 11.30 kan du dekorere dit eget fuglefoderhus på Skibby Bibliotek. I huset kan man sætte majsbolde eller æbler og dermed give havens fugle et dejligt sted at spise. Arrangementet er for børn fra 5 år og opefter. Det er gratis at deltage men man skal bestille billetter, hvis man vil dekorere et fuglefoderhus.

Lær at sortere og genanvende

I 2020 har Vestforbrændingen 50-års jubilæum. Derfor slår de dørene op for alle interesserede borgere til forskellige arrangementer. I vinterferien er der aktiviteter hvor både børn og voksne kan blive klogere på affald og sortering eller på videnskab i virkeligheden. Læs mere om arrangementet på Vestforbrændingens hjemmeside.