Frederikssund Kommunes logo
14. december 2020

Vinge Station er åbnet

Byggeriet af Vinge Station begyndte i august 2019, og mandag den 14. december er så dagen, hvor de første passagerer kan benytte toget til og fra Vinge Station, som betjenes af S-togslinje C. Herfra er rejsetiden til Københavns Hovedbanegård blot 43 minutter.  

Vinge Station. Foto: Frederikssund Kommune.Vinge Station. 

Ny buslinje giver stort opland

Og det er ikke kun de nærmeste borgere i Vinge, St. Rørbæk og Snostrup, der får glæde af stationen. Med en nyoprettet buslinje, der kører over den nye Kronprinsesse Marys Bro, får Vinge Station et stort opland også i Hornsherred. Den nye bus – linje 319 – afgår fra Skibby og kører via Lyngerup til Vinge. Vinge Station har naturligvis også parkeringsmuligheder for både biler og cykler.

- S-toget har fra starten været et helt centralt element i Vinge. Derfor er den 14. december virkelig en stor dag. Nu kan man bo midt i naturen og køre med tog til landets hovedstad på under tre kvarter. Med den nye busrute over fjorden til Vinge Station er det blevet endnu nemmere at komme til S-toget for rigtig mange mennesker i vores kommune, fastslår borgmester John Schmidt Andersen (V).

Vinge Station er et resultat af et trafikforlig fra 2014, hvor der blev sat penge af til at etablere en station ved Vinge i Frederikssund Kommune. Banedanmark påbegyndte byggeriet i efteråret 2019, og det første tog mod København afgik mandag den 14. december kl. 04.41.

Linje 319 holder ved Vinge Station. Foto: Frederikssund Kommune.Linje 319 holder ved Vinge Station. 

Flere nye byggerier

Mens Staten er i gang med at opføre et magasin til opbevaring af kulturarv fra Nationalmuseet og Det Kgl. Bibliotek i Vinge, så påbegynder boligselskabet Rosenvænget, med Domea som forretningsfører, opførelsen af omkring 200 nye almene boliger. Byggeriet kommer til at ligge stationsnært i Vinge og ventes at begynde primo 2021 med forventet indflytning i 2022. Endvidere har Frederikssund Kommune påbegyndt lokalplanarbejdet for yderligere 90-100 private boliger i 2-3 plan i løbet af vinteren 2021. 

Foto: Frederikssund Kommune.