Frederikssund Kommunes logo
30. december 2020

Må 2021 bringe alt godt

Sikke et år der nu er omme! Det har nok for mange været et år, som bare skulle overstås. Men samtidig et år, som vil gå over i historien.  

Hverdagen har været vendt op og ned, og selvom det har været svært til tider, så synes jeg, at der også har været mange lyspunkter. Jeg bliver både glad og stolt, når jeg oplever, hvor meget vi kan lykkes med i fællesskab. Alle borgere har vist et flot samfundssind – I har gjort jeres bedste for at overholde restriktioner og passe på jer selv og hinanden. Tak for det! Medarbejderne i hele Frederikssund Kommune har udvist et stort engagement og en vilje til at få alting til at fungere under svære og anderledes vilkår.

Vi har alle formået at stå sammen om at løse denne vigtige opgave og vi har set, hvor meget vi kan sammen. Nu skal vi blot gennem den forhåbentlig sidste tid med Corona, inden vaccinerne er blevet givet bredt i befolkningen.

På trods af Corona er der faktisk sket en del i årets løb her i Frederikssund Kommune.

En af de ting, jeg husker tilbage på med stor glæde, er åbningen af den nye svømmehal, som slog dørene op for borgere og foreninger i august. Selvom der måske har været lidt børnesygdomme, så synes jeg, at den er kommet godt fra start og er blevet taget godt imod af brugerne.

Vi har også åbnet en ny institution, nemlig Børnehuset Gyldensten. Vi er i den positive situation, at Frederikssund har vokseværk, og det kræver flere dagstilbudspladser til de små børn. I første omgang skal børn og voksne være i pavilloner, men i efteråret 2021 vil de kunne flytte ind i nyrenoverede og moderne lokaler.  

I Vinge er der sket meget i årets løb. I Byrådet har vi lavet aftale med Boligselskabet Rosenvænget om at opføre 198 almene boliger - et arbejde, der begynder snart. Samtidig fik vi i december en ny station i Vinge. Dermed kan borgerne i Vinge, St. Rørbæk, Skibby mv. være i København endnu hurtigere end tidligere. Det er et kæmpe spring fremad for Vinge, som vil bidrage til endnu mere udvikling i området.

2020 har også bragt os tættere på at blive en mere grøn kommune. I august vedtog vi i Byrådet en klimahandleplan, som anviser, hvordan kommunens drift skal blive uafhængig af fossile energikilder i 2030. Vi håber, at handleplanen kan inspirere andre til at medvirke til den grønne omstilling.

Coronaen har på sin egen måde også bidraget med positive ting. Den gav os for eksempel mulighed for at fremrykke investeringer i nye faglokaler og inventar på flere af skolerne. På idrætsområdet har vi kunnet sætte arbejdet i gang med det nye bevægelsesbånd i Jægerspris samt nye kunstgræsbaner på Kalvøen og i idrætsbyen. Det er initiativer, der løfter kvaliteten af kommunens tilbud til borgerne.

Endelig glæder jeg mig over, at vi igen i år har fået et bredt politisk forlig om budgettet for de kommende år. Samtidig vedtog Byrådet også en langsigtet Investeringsplan frem mod 2030, som sætter en klar udviklingsdagsorden for vores kommune.

Forhåbentlig bliver 2021 et år med mindre Corona takket være vaccinerne. Og så bliver det et år med kommunalvalg. Det er som altid spændende. Jeg håber, at mange af jer vil benytte jeres demokratiske ret til at stemme – uanset hvem I stemmer på.

Rigtig godt nytår til jer alle. Vi ses i 2021.

John Schmidt Andersen
Borgmester i Frederikssund Kommune

Borgmester John Schmidt Andersen. Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.Borgmester John Schmidt Andersen ønsker alle borgere et godt nytår.

Foto: Frederikssund Kommune, Kenneth Jensen.