Frederikssund Kommunes logo
3. december 2020

Bedre cykelforhold på J. F. Willumsens Vej

Der vil fremover være bedre forhold til cyklisterne på tværs af J. F. Willumsens Vej, når Vejdirektoratets arbejde med at forbedre tre lyskryds nu er færdigt. Det bliver både mere sikkert at færdes som blød trafikant, og skaber en bedre sammenhæng på tværs af den befærdede vej. 

Der er nu etableret før-grønt for cyklister i følgende tre signalregulerede kryds ved J. F. Willumsens Vej: 

- Færgevej/Strandvej

- Kocksvej/Odinsvej

- Askelundsvej/Ådalsvej

Med etableringen af før-grønt i de tre lyskryds får cyklister grønt lys før bilerne, og bilisterne får dermed bedre mulighed for at se dem før et højresving.

Derudover er der i lyskrydset Askelundsvej/Ådalsvej etableret en ekstra fodgængerovergang og anlagt fortov på begge sider af Askelundsvej.

Krydset Askelundsvej/J.F. Willumsensvej. Foto: Frederikssund Kommune.Krydset Askelundsvej/J.F. Willumsensvej. Foto: Frederikssund Kommune.

”Det er vigtigt, at vi sørger for, at det er både trygt og sikkert at færdes i trafikken for de bløde trafikanter. Derfor glæder det mig, at Vejdirektoratet - efter aftale med Frederikssund Kommune - i tre lyskryds har forbedret trafiksikkerheden for cyklisterne, når de skal krydse J. F. Willumsens Vej. Dermed er det nu blevet både nemmere og sikrere at være cyklist i Frederikssund,” siger borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V).

”Det skal være en trygt at færdes i trafikken, og med dette arbejde har vi gjort det lettere at være cyklist i Frederikssund,” siger Christian Tolderlund, senior projektleder hos Vejdirektoratet.

Vejdirektoratets arbejde ved J. F. Willumsens Vej er udført efter aftale med Frederikssunds Kommune.