Frederikssund Kommunes logo
23. december 2020

4.634 testet i midlertidigt testcenter i Frederikssund

Onsdag den 16. december fik Frederikssund Kommune en henvendelse fra Region Hovedstaden om, hvorvidt kommunen kunne hjælpe med at teste borgere for Covid-19. I al hast blev et lokale på den tidligere tandklinik på Campus Frederikssund gjort klar og bemandet, og allerede fredag den 18. december kunne Frederikssund Kommune så slå dørene op til den midlertidige testenhed. 

- Vi har haft nogle meget engagerede testere, og borgerne har været rigtig glade og taknemmelige for muligheden for at få lavet en coronatest lokalt, fortæller Susanne Jørgensen, der er leder af døgnplejen i Frederikssund Kommune.

En pige får taget en coronatest. Foto: Frederikssund Kommune.En pige får taget en coronatest. 

Uddannede medarbejdere var klar

Det var Susanne Jørgensen, der onsdag den 16. december fik opgaven med at oprettet en testenhed i Frederikssund hurtigst muligt. Heldigvis har Frederikssund Kommune allerede medarbejdere, der er uddannet til at foretage coronatests, idet kommunen selv står for jævnlige test af medarbejderne på sundhedsområdet. En vagtplan kom hurtigt på plads, som sikrede bemanding af den midlertidige testenhed i otte timer dagligt fra fredag den 18. december til tirsdag den 22. december.

116 tests i timen

Planen var fra start, at testenheden skulle kunne foretage 650 tests om dagen. Men det stod hurtigt klart, at søgningen var stor, og derfor blev tilbuddet udvidet med flere testere, forklarer Susanne Jørgensen. I alt blev der gennemført 4.634 tests i løbet af de fem dage, hvilket svarer til 116 tests pr. time – eller næsten to borgere pr. minut i samtlige otte åbningstimer hver dag. Det betød også, at der i perioder var en del kø for at komme til.

Alle aldersgrupper kom

Blandt de testede borgere var alle aldersgrupper repræsenteret fortæller Susanne Jørgensen:

- Det var både børn, unge og ældre borgere, der kom for at blive testet. I de første dage så vi ikke meget til de unge. Men i de sidste to åbningsdage var der mange unge, som opsøgte testenheden, forklarer hun.

Enkelte borgere, som blev testet om morgenen fredag den 18. december, oplevede at deres test ikke blev analyseret på grund af problemer i den efterfølgende analyseproces, som foregår hos Region Hovedstaden. Langt hovedparten af de testede har dog fået deres prøvesvar inden for 24 – 48 timer.

En coronaprøve håndteres på testcenteret. Foto: Frederikssund Kommune.En coronaprøve håndteres på testcenteret.

Fotos: Frederikssund Kommune.