Frederikssund Kommunes logo
15. april 2020

Udfordringer med rengøringen i kommunale institutioner

I forbindelse med genåbningen af skoler og dagtilbud havde Frederikssund Kommune aftalt med KN Rengøring, at der skulle gennemføres en grundig rengøring på alle 47 skoler og børnehuse inden den 15. april.

På nogle matrikler har KN Rengøring dog ikke leveret den rengøring, som de er forpligtet til. Nogle steder var den grundlæggende rengøring slet ikke sket, og andre steder var rengøringen mangelfuld. Alle steder blev der sat ind med ekstra rengøring onsdag morgen og formiddag.

- Det er beklageligt og utilfredsstillende, at vi ikke har fået leveret den nødvendige rengøring på trods af, at alle aftaler herom var på plads. Det har vi gjort fuldstændig klart for vores rengøringsfirma i dag. Netop i denne tid er rengøring ekstra vigtigt, og derfor er det helt afgørende, at KN Rengøring leverer de ydelser, vi har aftalt. Jeg har derfor aftalt med administrationen, at vi inden åbningen i morgen gennemfører et udvidet tilsyn med rengøringen i samtlige skoler og dagtilbud, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Som følge af genåbningen af skoler og dagtilbud i Danmark har Frederikssund Kommune aftalt med KN Rengøring, at rengøringen skal øges i skoler og dagtilbud, så der vil blive gjort ekstra rent både formiddag og eftermiddag udover den almindelige rengøring efter lukketid.

- Vi vil naturligvis være i tæt dialog med KN Rengøring, så vi løbende sikrer, at vi får leveret den rengøring, vi har bestilt, fastslår borgmesteren. 

Rengøringsmidler og -klude i en spand. Foto: Pixabay.Rengøringsmidler og -klude i en spand. Foto: Pixabay.