Frederikssund Kommunes logo
6. april 2020

Smittede borgere flyttes til Tolleruphøj

Den 4. april besluttede Frederikssund Kommunes sundhedsberedskab - på baggrund af en samlet sundhedsfaglig vurdering - at flytte de coronasmittede beboere fra Pedershave – som ikke er indlagt på sygehus - til de midlertidige pladser på Tolleruphøj. Formålet med flytningen er at forsøge at forhindre yderligere smittespredning på Pedershave, for at skabe tryghed for de øvrige beboere, deres pårørende samt medarbejderne. I alt flyttede fem personer søndag fra Pedershave til Tolleruphøj, der nu huser i alt syv coronasmittede borgere – herunder en borger fra Hillerød kommune.

Ved at samle de smittede borgere på de nye midlertidige pladser på Tolleruphøj, kan antallet af medarbejdere, der skal ind til smittede borgere, begrænses mest muligt. Medarbejderne på det midlertidige afsnit på Tolleruphøj har et godt kendskab til brug af værnemidler og er således godt beskyttede.

Klargjort hurtigt

Flytningen blev forberedt lørdag eftermiddag, hvor beboere og pårørende blev kontaktet, og hvor de praktiske forberedelser blev sat i gang. Selve flytningen foregik søndag formiddag, og de beboere, der flyttede, havde givet deres samtykke forud for flytningen.

De nye midlertidige pladser på Tolleruphøj er klargjort hurtigt ved at anskaffe senge, møbler og gardiner mm. fra forskellige steder. I løbet af mandag den 6. april vil der komme 10 TV, som kan være med til at skabe lidt adspredelse. 

Enkelte beboere er naturligvis påvirket af situationen og er bekymrede og lidt urolige. Derfor har vi sat ekstra personale ind for at berolige og hjælpe beboerne tilrette. Beboerne kan flytte tilbage til Pedershave, når de er raske og kan vende sikkert tilbage til deres boliger.

Dispenser til håndsprit og skilt på dør, der opfordrer til afspritning af hænder. Foto: Kenneth Jensen.I alt syv coronasmittede borgere opholder sig pr. 6. april på de midlertidige pladser på Tolleruphøj.

Foto: Kenneth Jensen.