Frederikssund Kommunes logo
15. april 2020

Skoler og dagtilbud er åbne

Siden regeringens beslutning om en kontrolleret og gradvis genåbning af Danmark har Center for Børn og Skole i Frederikssund Kommune haft mere end almindeligt travlt. Hen over påsken har en lang række medarbejdere været på arbejde for at planlægge og forberede hvordan skoler og dagtilbud kunne åbne i tråd med sundhedsmyndighedernes retningslinjer. 

Flaget er hejst på Jægerspris Skole. Foto: Frederikssund Kommune.Flaget er hejst på Jægerspris Skole. 

Musikalsk velkomst

Der er således gået et stort arbejde forud for dagens åbning af institutionerne i Frederikssund Kommune, hvor dagpleje, børnehuse og skoler igen tager imod børn. På Jægerspris Skole var der gjort noget særligt ud af dagen, idet Musikskolen var kommet på besøg for at give eleverne en musikalsk velkomst. Også borgmester John Schmidt Andersen samt skoledirektøren og skolechefen var til stede.

Elever fra Musikskolen spiller musik udendørs foran Jægerspris Skole.Elever fra Musikskolen spiller musik udendørs foran Jægerspris Skole.

Anderledes skoledag

- Det har været et kæmpe logistisk puslespil at dele alle børnene ud på forskellige hold, fortæller skoleleder på Jægerspris Skole, Nina Gregers Faxe, med henvisning til at børnene nu skal være i mindre grupper og være i samme gruppe hele dagen. Af samme grund bruger man alle skolens klasselokaler samt Klub Højen til at huse 0. – 5. klasserne.

- Det betyder, at børnene måske skal forholde sig til andre børn og voksne, end de plejer, men forhåbentlig kan det være med til at danne nye venskaber på tværs, fortæller Nina Gregers Faxe og tilføjer:

- Undervisningen bliver også anderledes end normalt. Det bliver mere projektorienteret og mere af undervisningen vil foregå udendørs, fastslår lederen.

På Jægerspris Skole kan omkring 300 elever begynde undervisningen i dag.

Lærer står med gult nummerskilt og eleverne samles med afstand foran læreren. Foto: Frederikssund Kommune.Lærer står med gult nummerskilt og eleverne samles med afstand foran læreren. 

I Børnehuset Maglehøj vaskes der hænder under en vandslange ved en midlertidig vaskestation.I Børnehuset Maglehøj vaskes der hænder under en vandslange ved en midlertidig vaskestation.

Et klasseværelse på Ådalens Skole med stor afstand mellem bordene.Et klasseværelse på Ådalens Skole med stor afstand mellem bordene.

Fotos: Frederikssund Kommune.