Frederikssund Kommunes logo

Foreninger hjælper

Frivillige foreninger og nødhjælpsorganisationer er klar til at hjælpe de ukrainske statsborgere, der kommer til Danmark. De kan hjælpe med mange forskellige ting, blandt andet indsamling af tøj, legetøj med mere.

Røde Kors organiserer frivillige

Mange borgere henvender sig til kommunerne og tilbyder deres hjælp til ukrainske flygtninge. Røde Kors har etableret et website, Røde Kors Parat, hvor frivillige kan registrere sig og blive henvist til konkrete opgaver, når behovet opstår i deres lokalområde. Røde Kors koordinerer med andre organisationer og myndigheder. Når der bliver brug for frivillige til konkrete og relevante opgaver, kan Røde Kors igangsætte en indsats med de registrerede frivillige.

Dansk Flygtningehjælps initiativer

Dansk Flygtningehjælp har lavet en oversigt over ofte stillede spørgsmål samt svar. Her kan du tage et kig og finde svar om indrejse til Danmark, visumregler, asyl, lægehjælp og rettigheder, men også hvordan du kan hjælpe og hvad du skal være opmærksom på, hvis du tilbyder husly til ukrainske flygtninge.

  • På Dansk Flygtningehjælps hjemmeside kan du også finde mere om deres frivillignetværk, der står klar til at hjælpe ukrainere på vej til Danmark.
  • Ukrainere kan få juridisk eller socialfaglig rådgivning om fx visum, familiesammenføring, studie, arbejde, ydelser, mv., hos Dansk Flygtningehjælps Frivilligrådgivning på e-mail:  raadgivning.odense@drc.ngo eller tlf.: +45 60 26 81 01 (telefontid: mandag-fredag kl. 9-12).
  • DRC Dansk Flygtningehjælp lancerer inden længe en telefonisk hotline for folk der har spørgsmål om, hvordan man kan hjælpe de ukrainere, der lige nu kommer til Danmark. Man kan f.eks. få vejledning om hvilke rettigheder ukrainske statsborgere har i Danmark, eller få svar på andre spørgsmål man kan have i forhold til at hjælpe i den nuværende situation.

Red Barnet har et website med fokus på børn på flugt

Red Barnets har lanceret en ny side “Tag godt imod”, hvor de samler gode råd, viden, links og materialer, som henvender sig bredt til børn, fagpersoner, frivillige, forældre mv. Siden udvikler sig løbende, og der kommer hele tiden nyt indhold til. Der er mulighed for at komme med input til nyt indhold, relevante links mm via formularen på sitet. Sitet bygger på Red Barnets erfaring og arbejde med mental sundhed og psykosocial støtte i arbejdet med børn på flugt.