Frederikssund Kommunes logo

Frederikssund i sang

Samling af sange og viser om Frederikssund - om byer og steder i Frederikssund Kommune.

Frederikssunds Pris

Sangen er skrevet af Christian Kock som var handelsgartner, byrådsmedlem og formand for Borger- og Haandværkerforeningen. Han døde 65 år gammel i 1936.
Sangen er skrevet til melodien Dejlige Danmark af Holger Rasmussen og har været en del af Frederikssund Sangforenings repertoire.

Venner

Denne Frederikssund-sang er skrevet af Henrik Monved og sat i musik af Bo Davidsen i anledning af kommunesammenlægningen i 2007 og projektet Musik over Broen som med musik (især opera) fremført af samlede lokale kræfter skulle fejre den ny store kommune.

Frederikssund-visen

Skrevet af Jette Fischer i anledning af Frederikssund 200-års købstadsjubilæum og afsunget samtidigt i Frederikssund, Jægerspris, Skibby og Slangerup ved torvearrangementer om morgenen lørdag den 16. maj som optakt til weekendens jubilæums-byfester.
Skrevet til melodien For alle de små blomster  af H. Hansen. Sangen indgår i Frederikssund Sangforenings repertoire.

Her ved fjorden er en by

Skrevet af 2A og 2B på Marbækskolen i Skibby som led i en skolekonkurrence for de mindste klasser i anledning af Frederikssunds 200-års købstadsjubilæum i 2009. Opgaven var at digte en sang om børns liv for 200 år siden in 1800-tallet. Uropført i november 2009.
Melodien er Hist hvor vejen slår en bugt af J.C. Gebauer 1846.