
Klima, natur og energis møde den 13. maj 2025
Mødelokale SL 9 kl. 08.00
43Godkendelse af dagsorden
Sagsfremstilling
OBS: Vi forventer, at der følger en sag om endelig godkendelse af varmeprojekt for Frederikssund By. Materialet fra Vestforbrænding forventes d. 2. maj. 2025.
44Beslutning om endelig godkendelse af varmeprojekt for Frederikssund By
Resume
Byrådet har i februar 2025 godkendt, at et projektforslag om fjernvarme i Frederikssund indsendt af Vestforbrænding blev sendt i høring til berørte parter. I høringsperioden er indkommet høringssvar, som er kommenteret i sagsfremstillingen. Med denne sag indstilles projektforslaget endeligt godkendt.
Indstilling
Administrationen indstiller til Klima, natur og energi, at:
- Projektforslaget godkendes endeligt.
Sagsfremstilling
Frederikssund Kommune har i Strategisk Energi og Varmeplan 2022 vurderet, at det vil være fordelagtigt for varmeforbrugerne og samtidig både samfundsøkonomisk og miljømæssigt fordelagtigt at udbrede fjernvarmeforsyning i Frederikssund væsentligt. Vestforbrænding har samstemmende i deres varmeplan 2030, som omfatter et samlet område, som dækker 30.000 boliger i 7 kommuner, vurderet, at fjernvarmeforsyning til Frederikssund vil være fordelagtig. Både E.ON og Vestforbrænding har fjernvarmeforsyningsområder i Frederikssund og den strategiske varmeplan dokumenterer, at en løsning bør bygge på et samarbejde mellem de to selskaber. Vestforbrænding har fremsendt et projektforslag til godkendelse i Frederikssund Kommune, som bygger på et samarbejde mellem de to fjernvarmeselskaber. Projektforslaget er vedlagt som bilag 1. Projektforslagets udvidelse af fjernvarmeforsyningsområdet i Frederikssund fremgår af kortet i bilag 2.
Som det fremgår af projektforslaget kan det øgede fjernvarmeforsyningsområde forsynes fra allerede godkendte, men endnu ikke etablerede varmeforsyningsanlæg og eksisterende etablerede varmeforsyningsanlæg. Der er således ikke behov for at udvide produktionskapaciteten i forhold til hidtidige godkendelser. Samtidig sikrer projektet, at de godkendte og eksisterende varmeproduktionsanlæg udnyttes økonomisk og miljømæssigt bedre. Projektforslaget omfatter en mindre flytning af den varmecentral, som tidligere er godkendt i projektet om varmeforsyning af Vinge mm., men endnu ikke er etableret fra Vestforbrændings matrikel umiddelbart vest for Frederikssundsvej til en matrikel umiddelbart øst for Frederikssundsvej i det nordlige Vinge.
I det omfang kommunen godkender nye forsyningsområder til fjernvarme, vil borgerne i disse områder - udover den nuværende mulighed for at vælge en individuel varmeforsyning, som f.eks. kan være en varmepumpe - også kunne vælge at slutte sig på fjernvarmen. Forsyning med fjernvarme er en attraktiv varmeform for borgere pga. leveringssikkerhed og fordelagtig pris.
Økonomiske beregninger
Projektet udviser en samfundsøkonomisk gevinst på 111 mio. kr. ved en investering på 861 mio. kr. Den interne forrentning er på 6%. Der er udført følsomhedsberegninger på en række forudsætninger, herunder på en 20% stigning i anlægsomkostninger og en tilslutning på 75% i stedet for 95%. Der er stadig positiv samfundsøkonomi for den enkelte beregnede situation. Projektforslaget og referencen, som er individuelle varmepumper, giver samme CO2-reduktion, men i projektforslaget er store værkers CO2-emission belastet med 14,3 mio. kr., fordi det er omfattet af kvotemarkedet, mens individuelle varmepumper kun belastes med 0,4 mio. kr., idet de ikke er omfattet af kvotemarkedet. Denne reguleringsmæssige forskel afspejler ikke en reel forskel i CO2-udledningerne. Den reelle samfundsøkonomiske fordel ved projektet er således større end 111 mio. kr.
Projektet viser, at forskellige forbrugertyper med de anvendte takst- og prisforudsætninger opnår besparelser på mellem 20 og 42% i forhold til en situation, hvor de i stedet selv skulle etablere individuelle varmepumper til at dække deres varmebehov. En kunde med et hus på 130 m2 og et årligt varmebehov på 18 MWh ventes f.eks. at få en udgift på 773 kr./MWh ved tilslutning til fjernvarmen fra Vestforbrænding og en udgift på 982 kr./MWh ved forsyning fra en individuel varmepumpe.
Det skal bemærkes, at der ikke kan pålægges tilslutningspligt i nye fjernvarmeområder. Borgere, som får tilbudt fjernvarme, kan således frit vælge, om de ønsker at koble sig på fjernvarmen. Projektets selskabsøkonomi udviser med de anvendte forudsætninger en negativ nutidsværdi på 67 mio. kr.
Der kan imidlertid sikres balance i selskabsøkonomien ved en stigning i forbrugerprisen på mindre end 1 % med de anvendte forudsætninger. Selskabsøkonomien vurderes derfor at være acceptabel.
I projektets selskabs- og samfundsøkonomi er ikke indregnet indtægter fra regulerkraftmarkedet. Regulerkraftmarkedet udvikler sig hurtigt i disse år, og det er derfor usikkert at spå om, hvor store indtægter det vil give, men det vil med sikkerhed give indtægter, og de kan blive betydelige. Det er desuden administrationens vurdering, at det vil være muligt at forbedre selskabs- og samfundsøkonomien i projektområdet yderligere ved efterfølgende projekter. Det vurderes således, at projektets økonomi er robust.
Inddragelse
Varmeprojektet har været i høring hos berørte parter. Der er indkommet tre høringssvar med bemærkninger til projektet, som vedlægges til orientering som bilag 3. Vestforbrændings bemærkninger til E.ON's høringssvar er vedlagt som bilag 4. Administrationens bemærkninger til de tre høringssvar vedlagt som bilag 5.
Økonomi
Nærværende sag har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Bilag
- Bilag 1 Projektforslag for fjernvarmekonvertering i Frederikssund
- Bilag 2 Oversigtskort Projektforslagets forsyningsområde
- Bilag 3 Indkomne høringssvar til projektforslag vedrørende fjernvarme til Frederikssund inkl. Græse Bakkeby
- Bilag 4 Vestforbrændings besvarelse af høringssvar fra E.ON
- Bilag 5 Administrationens bemærkninger til høringssvar
45Drøftelse af budget 2026 - 2029
Resume
Byrådet har anmodet administrationen om at udarbejde forslag til budgetinitiativer, som kan indgå i det videre arbejde med budget 2026 – 2029. Endvidere er det besluttet, at fagudvalgene på deres møder i maj og juni præsenteres for en status på de temaer, der indgår i arbejdet.
Indstilling
Administrationen indstiller til Klima, natur og energi, at:
- Foreløbige temaer, der arbejdes med i budgetprocessen 2026-2029, tages til efterretning.
- Drøfte evt. forslag til yderligere temaer i arbejdet med budgetprocessen for 2026-2029.
Sagsfremstilling
Byrådet besluttede 26. februar 2025 tids- og procesplan for arbejdet med budget 2026 – 2029, som blandt andet indebærer, at:
- Administrationen udarbejder forslag til budgetinitiativer, således at der hvert år tilvejebringes midler i budgetarbejdet til finansiering af den demografiske vækst samt andre udefrakommende ændringer, herunder nye politiske tiltag, jf. den økonomiske politik for 2022 -2025.
- I forhold til arbejdet med budgetinitiativerne vil effektiviseringer og reduktioner på serviceudgifterne være helt centrale. Der vil dog også være behov for at undersøge andre udgiftsposter – herunder bruttoanlægsudgifter, overførsler mv.
- En orientering om hvilke temaer, der arbejdes med i administrationen, vil indgå i fagudvalgenes drøftelser på møderne i maj og juni måned. Ligeledes vil de konkrete budgetinitiativer fremgå af budgetmappen inden sommerferien.
Status på arbejdet med budgetinitiativer
Til brug for ovennævnte er en status på samtlige temaer for de respektive udvalg vedlagt som arbejdspapir, i den politiske budgetmappe (fagudvalg maj måned).
Bilaget vil efter den politiske behandling blive opdateret, hvorefter de konkrete beskrivelser vil blive udarbejdet, så de kan indgå i budgetmappen til Byrådets temamøde II om budget 2026-2029 den 25. juni.
Fortsat politisk proces
Der afholdes tre temamøder om budget 2026-2029 for det samlede Byråd henholdsvis 30. april, 25. juni samt 27. august.
- I fortsættelse af Byrådets første temamøde om budget 2026-2029 den 30. april afholdes de indledende politiske drøftelser i maj og juni måned.
- Økonomiudvalget behandler budgetforslag 2026-2029 den 27. august til Byrådets efterfølgende første behandling den 3. september.
- De politiske forhandlinger om budget 2026-2029 vil foregå den 19 - 23. september.
- Partiernes eventuelle ændringsforslag til budgettets 2. behandling skal fremsendes senest torsdag 25. september kl. 8.00.
Herudover foretager Økonomiudvalget 2. behandling af budgettet for så vidt angår eventuelle tekniske ændringsforslag 2. oktober. Byrådet 2. behandler - og vedtager - budgettet onsdag 9. oktober.
Inddragelse
Borgerinddragelse og inddragelse af MED-organisationen, råd og nævn m.m. i budgetprocessen:
1. Digital borgerinvolvering
På hjemmesiden vi.skaber.frederikssund.dk kan alle komme med deres input, som bliver videregivet til politikerne. Siden opdeles i følgende emner:
- Erhverv, kultur, unge og fritid
- Ældre og sundhed
- Byplanlægning, natur og den grønne omstilling
- Børn og undervisning
Der er åbent for ideer og forslag foreløbigt frem til den 28. august 2025.
2. Fagudvalgenes dialog med brugerbestyrelser, råd og nævn
En række af fagudvalgene har løbende dialog med bestyrelser, råd og nævn indenfor deres ansvarsområde - typisk i form af halvårlige eller årlige møder. De enkelte fagudvalg vil vurdere, hvordan de vil kunne invitere bestyrelser, råd og nævn med ind i en dialog om mulige temaer i budgetarbejdet, herunder omstillingsbidrag samt tiltag, der kan styrke kvalitet og bæredygtighed indenfor området.
3. Fysisk og/eller digital borgerdialog
Onsdag den 11. juni inviterer Frederikssund Kommune til borgerdialog om Budget 2026. På mødet kan man høre, hvordan et budget bliver til, og hvad det er for nogle rammer og vilkår, som Byrådet har, når der skal lægges budget for 2026 og overslagsårene. Man kan deltage digitalt eller fysisk til mødet.
4. Høringsprocessen
Den 11. september vil der blive afholdt endnu et borgermøde. Borgerne kan gå i dialog med Byrådets medlemmer om budget 2026-2029 samt udviklingstiltag og initiativer indenfor det enkelte område. Borgermødet har til formål at give mulighed for en drøftelse af det budgetforslag, der er sendt i høring. Ved siden af de skitserede initiativer sendes budgetforslaget i høring i perioden fra den 29. august - 15. september, hvor alle interesserede kan afgive høringssvar. Høringssvarene bliver som udgangspunkt offentliggjort på kommunens hjemmeside, ligesom de bliver gjort tilgængelige for Byrådets medlemmer. Ydermere kommunikeres der løbende omkring budgetarbejdet via nyheder og kommunens hjemmeside, f.eks. i forbindelse med høringsperiodens start, vedr. afholdelse af borgermødet m.m.
Hoved MED-udvalget kvalificerer de enkelte budgetinitiativer inden Byrådets temadrøftelse III (27. august). Budgetforslaget planlægges drøftet på møde mellem Hoved MED-udvalget og Økonomiudvalget i høringsperioden, som er planlagt i perioden 29. august - 15. september.
Økonomi
Der udarbejdes et katalog indeholdende budgetinitiativer med henblik på at sikre et tilstrækkeligt grundlag for omprioriteringer og fortsat konsolidering af kommunens økonomi.
Kataloget vil indgå i de videre politiske drøftelser frem imod Byrådets budgetvedtagelse den 9. oktober.
46Beslutning om budgetopfølgning pr. 31. marts 2025
Resume
I nærværende sag gives en prognose på det forventede forbrug i 2025 sammenholdt med korrigeret budget samt afledte forslag til tillægsbevillinger. Endvidere forelægges opfølgning på budgetaftalen 2025-2028.
Indstilling
Administrationen indstiller, at Klima, natur og energi over for Økonomiudvalget og Byrådet anbefaler, at:
- Der periodiseres bruttoanlægsudgifter på 2,1 mio. kr. fra 2026, fordelt med 1,4 mio. kr. til 2027 og 0,7 mio. kr. til 2028.
- Budgetopfølgningen tages til efterretning.
Sagsfremstilling
Drift
Budgetopfølgningen pr. 31/3-25 giver samlet set ikke anledning til ændring i det forventede forbrug i 2025 på driften for Klima, natur og energi.
I bilag 1 udspecificeres budgetopfølgningen nærmere.
Anlæg
Budgetopfølgningen giver ikke anledning til en ændring i bruttoanlægsudgifter såvel som bruttoanlægsindtægter under Klima, natur og energi i 2025. Dog periodiseres der bruttoanlægsudgifter på 2,1 mio. kr. fra 2026, fordelt med 1,4 mio. kr. til 2027 og 0,7 mio. kr. til 2028.
Periodiseringen dækker over følgende:
- Mindreforbrug på 1,5 mio. kr. i 2026 vedrørende Skift til hybrid/elbiler, hvoraf 0,8 mio. kr. overføres til 2027 og 0,7 mio. kr. til 2028.
- Mindreforbrug på 0,6 mio. kr. i 2026 vedrørende Energioptimering via tarifstyring, som overføres til 2027.
Af vedlagte bilag 2 udspecificeres de enkelte anlæg under Klima, natur og energi nærmere
Opfølgning på budgetaftale 2025-2028
Af vedhæftede bilag 3 fremgår en status på implementeringen af initiativerne i budget 2025-2028.
I bilaget indgår en opfølgning på seks politiske vedtagne initiativer i forbindelse med budget 2025-2028, hvoraf et er implementeret (grøn) på nuværende tidspunkt og fire initiativer delvist implementeret (gul), samt et initiativ (rød), som endnu ikke er implementeret.
Den fortsatte proces hen i mod en implementering er beskrevet under kolonnen "Statustekst - 31. marts", hvor det bl.a. fremgår, hvorvidt der afventes politisk stillingtagen, nærmere faglig analyse eller andre processuelle udeståender.
I vedlagte bilag 3 udspecificeres opfølgning på budget 2025-2028 nærmere.
Inddragelse
Inddragelse er ikke vurderet relevant.
Økonomi
Drift
Budgetopfølgningen pr. 31/3-25 giver anledning ikke til anledning til tillægsbevillinger.
Anlæg
Budgetopfølgningen pr. 31/3-25 giver anledning ikke til anledning til tillægsbevillinger i 2025. Dog periodiseres der bruttoanlægsudgifter på 2,1 mio. kr. fra 2026, fordelt med 1,4 mio. kr. til 2027 og 0,7 mio. kr. til 2028.
Bilag
47Orientering om fremdrift i indsatser i 2024 for Naturhandleplan 2023-27
Resume
Administrationen har igangsat prioriterede indsatser i 2024 for i alt 1,56 mio. kroner. Indsatserne er prioriteret i overensstemmelse med principperne i Naturhandleplan 2023-2027. De igangsatte indsatser fordeler sig jævnt over planens finansierede temaer som Natur på land, Vand og Kyster, Bynatur og Biodiversitet samt til dels Naturoplevelser. Der er både igangsat indsatser på private som kommunale arealer.
Indstilling
Administrationen indstiller til Klima, natur og energi, at:
- Tage orienteringen til efterretning.
Sagsfremstilling
Baggrund
Naturhandleplanen 2023-27 skal udmønte Naturstrategiens visioner og mål. Naturhandleplanen indeholder mål samt overordnede principper og indsatser, som danner grundlag og retningen for prioritering af indsatserne i planen. Derudover indeholder handleplanen en oversigt over tidspunkt for forventet igangsættelse af indsatser samt aktuelle finansieringsmuligheder (Handleplanen s. 29 Plan for indsatser 2023-2027 samt bilag 1). Naturhandleplanen indeholder ikke myndighedsopgaver som Frederikssund Kommune løbende er forpligtiget til at varetage.
De igangsatte indsatser i 2024 fordeler sig jævnt over planens finansierede temaer. Herudover er der lavet en række indsatser med vejledning, information m.v. Indsatserne er prioriteret i overensstemmelse med principperne i Naturhandleplan 2023-2027 og 2024 indsatserne ses i Bilag 2. Som udgangspunkt prioriteres pleje af naturarealer på beskyttede naturområder og i fredninger med naturformål efter " Brandmandens lov" 1. Bevar den mest værdifulde og intakte natur 2. Beskyt mod yderligere naturforringelser 3. Lav ny og sammenhængende natur.
Status på fremdriften af igangsatte naturindsatser
Forvaltningen har igangsat indsatser i 2024 for i alt 1,9 mio. kroner. Finansieringen består blandt andet af midler fra puljerne til Blomster i byen, Sjældne plantearter, vandløbspleje, Naturhandleplan og øvrig naturpleje.
1. Natur på land
Teamet natur på land har været hovedfokus for administrationen i 2024 og langt størstedelen af de samlede allokerede midler til naturhandleplansindsatser er brugt til indsatser i denne kategori. Samlet set har der derfor også været god fremdrift på temaet som helhed. Af de mange undertemaer vil forvaltningen fremhæve følgende områder, hvorunder der har været aktiviteter:
- Natura 2000 områder (0,3 mio.)
Der er bl.a. udarbejdet Natura 2000 handleplaner, plejeplaner og vejledninger. Herudover er der indgået aftaler om ydet støtte til og udført naturpleje for sjældne arter. Der har været stor tilslutning til at indgå i frivillige aftaler til naturpleje for sjældne arter.
- Kommunalt ejet beskyttet natur (0,4 mio.)
Indsatserne fordeler sig jævnt på både kortlægning af natur, frivillig inddragelse, plejeplaner og naturpleje. Sidstnævnte med fokus på sjældne arter og bilag IV arter.
- Private naturarealer udenfor Natura 2000 (0,2 mio.)
Der er sikret naturpleje for sjældne plantearter på beskyttet natur som overdrev og strandenge. Herudover er der arbejdet for biodiversitet i landbrugslandet ved at støtte samarbejde om faunastriber samt samarbejde med Naturstyrelsen ved skovrejsningsprojekter.
- Invasive arter og problemarter (under 0,2 mio.)
Der er gennemført kortlægning af kæmpebjørneklo til brug for udarbejdelse af indsatsplan for bekæmpelse. Herudover har der været aktiviteter med vejledning af private lodsejere og borgere om invasive plantearter og med borgere om minimering af gener lokalt fra bynære rågekolonier.
Vand og Kyster:
Der er i alt igangsat projekter på Vand og Kyster på i alt 0,46 mio. kroner. Projekterne er fordelt på hovedområderne "søer og vandhuller" 0,06 mio. og "Vandløb og vådområder" 0,4 mio.
- Søer og vandhuller (0,06 mio.)
Indsatserne for naturpleje af søer og vandhuller er hovedsagelig på kommunale arealer. Besigtigelserne af padder er hovedsagelig private søer og vandhuller.
- Vandløb og vådområder (0,4 mio.)
Indsatserne er hovedsagelig forundersøgelser og projektering af åbning af vandløb. Samt regulativ arbejde.
Bynatur og biodiversitet:
Her er der særlig igangsat indsatser for gadekær med potentiale for naturindhold.
Naturoplevelser:
Her er der særligt arbejdet med information og vejledning, samt naturpleje af grønne områder i tilknytning til skoler og børnehuse.
Læsevejledning til bilag 1 og 2
Bilag 1 viser fremdriften for indsatserne med farvekoder samt de overordnede udgifter i 2024 under hvert tema.
Bilag 2 viser specifikt indsatserne under temaerne med projekt - og formåls beskrivelser.
Læsevejledning til bilag 1:
- Grøn farve indikerer, at tiltaget forløber som forventet. Der er fremdrift og tiltaget virker som tiltænkt.
- Gul farve indikerer, at tiltaget ikke forløber som forventet. F.eks. manglende fremdrift eller at justeringer overvejes.
- Rød farve indikerer, at tiltaget er udfordret alvorligt eller gået i stå af omstændigheder, som kræver handling fra andre end projektlederen.
- Blå farve indikerer, at tidsplanen for tiltaget er ændret siden Naturhandleplanen blev godkendt.
- Grå farve indikerer, at tiltaget ikke er igangsat og er i overensstemmelse med planen for perioden af indsatsen.
Inddragelse
Administrationen lægger op til, at relevante interessenter såsom Grønt Forum, Naturstyrelsen og Nationalpark Skjoldungernes land m.fl. inddrages i arbejdet med prioritering og udmøntning af naturhandleplanens indsatser.
Grønt Forum er bl.a. inddraget i forarbejdet til indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo og . Danmark Naturfredningsforening (DN) Frederikssund er fortsat inddraget i konkrete projekter som et frivilligt le-laug for Kildeskåret og arbejdsgruppen Græse Ådal.
Økonomi
Nærværende sag har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Bilag
48Orientering om badevandskvaliteten og Blå Flag 2024
Resume
Badesæson 2024 er generelt forløbet fint og der har været rigtig god vandkvalitet i langt det meste af sæsonen.
Dog har der været enkelte udfordringer på to lokationer med dårlig badevandskvalitet efter skybrudshændelser, som førte til frarådning af badning i en periode på op til 10 dage. Der har ligeledes været problemer med toiletterne på Kulhuse strand, hvilket førte til at de blå flag ikke kunne være til stede i hele badesæsonen her.
Indstilling
Administrationen indstiller til Klima, natur og energi, at:
- Tage orienteringen til efterretning.
Sagsfremstilling
Status 2024
Administrationen vurderer, at strandene i Frederikssund Kommune generelt levede op til kriterierne for den bedste klassificering af badevandskvalitet (4: udmærket) i 2024. Denne vurdering stemmer overens med de officielle beregninger fra EU, med en enkelt undtagelse (Bilag 1). I 2023 blev der udtaget en fejlbehæftet badevandsprøve (bilag 2), der blev indrapporteret som indeholdende forhøjede værdier for bakterieindhold i vandet ved Hyllingeriis. Da badevandskvaliteten opgøres på baggrund af prøveresultater de sidste 4 år er Hyllingeriis placeret i næstbedste kategori (3: god).
Badesæsonen 2024 er generelt forløbet godt, men udfordringer med toiletter på Kulhuse strand, betød at der kun kunne være blå flag oppe i 6 uger af højsæsonen. Det forventes, at problemerne vil være løst med opførelsen af nye, permanente toiletter til Blå Flag badesæsonens opstart.
Frederikssund Kommune har i 2024 udtaget analyser på 15 badevandsstationer. Ny på listen er Vellerup Sommerby.
Der benyttes forskellige prøveintensiteter i badesæsonen (1. juni – 1. september) afhængig af lokalitet. Højest er den på Blå flag badevandsstationerne (Kulhuse strand og Marbæk Strand) samt på Skuldelev Strand og Frederikssund Kultur- og Havnebad. Her blev udtaget 12 analyser. På de øvrige badevandsstrande blev der udtaget 5 analyser.
I badesæson 2024 (Bilag 3) var der samlet tre hændelser med et forhøjet indhold af bakterier i badevandet. De forekom alle i forbindelse med skybrud og var på hhv. Klinten (to hændelser) og Marbæk Strand. Opfølgende prøver udtaget 10 dage senere viste igen udmærket vandkvalitet.
Plan og forventninger til 2025
For at overvåge badevandskvaliteten yderligere, er Klinten i 2025 udtaget til at få udtaget ekstra prøver (Bilag 4), for at se om der er sammenhæng med regnbetingede overløb i nærområdet.
Frederikssund Kommune har fået godkendt Frederikssund Kultur- og Havnebad som et badepunkt under Friluftsrådets ordning, ligesom badepunktet vil blive udvidet som et vinterbadepunkt i efteråret 2025. Havnebadet havde i 2024 en rigtig god vandkvalitet, til trods for problemer med et stort indhold af vandmænd i bassinet. Der er i den forbindelse givet tilladelse til opsætning af pumper i bassinet.
I 2025 overgår Vellerup Vig til at være en kontrolstation fremfor et egentligt badested. Det betyder at kommunen fortsat vil overvåge vandkvaliteten selvom stedet ikke længere fremgår af varslingslister mv. Det skyldes, at antallet af badegæster er faldet kraftigt efter at campingpladsen blev nedlagt.
Generelt
Når analyserne viser dårlig badevandkvalitet, bliver der sat skilte op med "badning frarådes". De bliver nedtaget igen omtrentligt tre døgn efter opfølgende prøver igen viser bakterieforekomster under grænseværdierne. Skilteopsætning suppleres med nyheder på hjemmeside og sociale medier. Denne procedure blev fulgt i 2024 på hhv. Klinten og ved Marbæk strand. Herudover kan kommunen, på baggrund af Novafos registreringer af skybrud, varsle om, at "badning frarådes" selvom der endnu ikke er udtaget prøver, som kan bekræfte de formodede forhøjede værdier.
Inddragelse
Ved varsling inddrages Vej og Park, Novafos og eventuelt Kommunale ejendomme. Derudover udsendes nyheder via hjemmesiden og facebook om henholdsvis "badning frarådes" og ved ophør, når der er konstateret god badevandskvalitet.
Økonomi
Nærværende sag har ingen bevillingsmæssige konsekvenser.
Bilag
49Meddelelser
50Underskrifter
Indstilling
Dette punkt erstatter det fysiske underskriftark.
Når der trykkes "Godkendt" svarer det til, at underskriftarket er underskrevet.
Beslutning
-