
Kommunen modtager forebyggelsespris
Frederikssund Kommune er blevet tildelt Nordsjællands Politis Forebyggelsespris 2025 for sin målrettede og tværfaglige indsats mod vold i nære relationer.
Prisen blev overrakt som en anerkendelse af det tætte samarbejde mellem kommunen, politiet og civilsamfundsaktører, der arbejder for at skabe tryghed og hjælpe både voldsudsatte og voldsudøvere. Det er første gang Nordsjællands Politi uddeler denne pris.
Det prisvindende arbejde er forankret i en tværfaglig model, hvor indsatsen i konkrete borgersager koordineres i fællesskab mellem relevante kommunale afdelinger, politiet og frivillige organisationer som Danner-stiftelsen og Lev Uden Vold. Samarbejdet har allerede haft positive effekter: Færre ophold på krisecentre og et fald i antallet af politiets udrykninger til uro i hjemmet.
Fra venstre: Politidirektør Lykke Sørensen, sagsbehandler Emilie Egede Kirketerp, afdelingsleder i Ydelse og kontrol Heidi Salskov Andersen, socialrådgiver Camilla Andersen, borgmester Tina Tving Stauning, leder af Trivsel og Kriminalitetsforebyggelse Jacob Jørgensen og socialrådgiver Regitze Eileen Bruun.
- Det her viser, hvad vi kan, når vi tager hinanden i hånden og arbejder på tværs af myndigheder og fagligheder. Prisen er en stor anerkendelse af de mange kommunale medarbejdere og samarbejdspartnere, der hver dag gør en forskel for nogle af de mest udsatte borgere i vores kommune, siger borgmester Tina Tving Stauning (A).
Også formanden for Social og sundhed, Anne Sofie Uhrskov (V), glæder sig over prisen og understreger betydningen af det systematiske samarbejde:
- Vi har taget fat i et svært og tabubelagt område, og vi gør det med en klar ambition: At stoppe volden og give både ofre og udøvere mulighed for et liv uden vold. Det kræver mod, vedholdenhed og samarbejde – og det er netop dét, vi er lykkedes med, siger hun.
Samarbejdet mellem kommunen og Nordsjællands Politi bliver løbende videreudviklet, og erfaringerne skal inspirere andre kommuner og politikredse til at gå samme vej.
I begrundelsen for, at vi modtager forebyggelsesprisen står der blandt andet:
"Frederikssund Kommune har formået at inddrage samtlige relevante aktører og har dermed skabt en bredspektret og helhedsorienteret indsats på et område, som fortsat er tabubelagt. Indsatsen ses med sit tværgående samarbejde og de iværksatte forebyggelsestiltag at have en effekt i forhold til at minimere kriminalitetsudviklingen i kommunen. Projektmodellen er nytænkende og er et eksempel for andre kommuner til indsatser, som kan forebygge vold i nære relationer."
To andre projekter modtog også Nordsjællands Forebyggelsespris 2025, nemlig projektet FolkelyLAB i Hundested og OpenFriday i Lyngby-Taarbæk Kommune.
Nordsjællands Politis forebyggelsespris.
Foto: Frederikssund Kommune.