Frederikssund Kommunes logo
23. januar 2024

Varsel om forhøjet vandstand

DMI varsler forhøjet vandstand i den nordlige del af Roskilde Fjord og i Isefjord torsdag morgen og formiddag. Kommunens krisestab følger situationen.

Vandstand op til 140 centimeter

Ifølge seneste prognoser fra DMI kan vandstanden i den nordlige del af Roskilde Fjord nå op på små 140 centimeter over dagligt vande, når vandstanden er højest torsdag morgen omkring klokken 10. I resten af Roskilde Fjord, syd for Kronprins Frederiks Bro, forventes noget lavere vandstand. Her lyder varslet på under 120 centimeter over dagligt vande, hvilket ikke er kritisk. 

Også ved Kyndbyværket i Isefjord forventes forhøjet vandstand på godt 130 centimeter torsdag morgen omkring klokken 7.

Situationen følges

I Roskilde Fjord nord for broen vil en vandstand på 140 centimeter kunne give mindre oversvømmelser på terræn. Navnlig de yderst beliggende ejendomme på toppen af Kulhuse vil være udsat for vand i haverne og ved sokkel på husene, men også ejendomme i Vænget i Jægerspris, ved Kignæs og langs Hovedgaden, kan opleves vand på terræn. 

Den varslede stigning giver i første omgang alene anledning til, at kommunen tjekker en rækker åer og vandløb, hvor vandet i forvejen kan stå højt for tiden, og at man forbereder sig på at kunne lægge en lille watertube ud ved Kignæshallen, hvis det viser sig at blive nødvendigt. Beredskab og krisestab følger naturligvis også situationen nøje. 

Arkivfoto af watertubes som ligger klar ved Kignæshallen. Foto: Kenneth Jensen.Arkivfoto af watertubes som ligger klar ved Kignæshallen. 

Hold dig opdateret her på siden

Hvis situationen ændrer sig, vil vi informere yderligere her på hjemmesiden og på Frederikssund Kommunes Facebookside

Foto: Kenneth Jensen.