Frederikssund Kommunes logo
29. januar 2024

Skolepatruljer forkælet med tur i biffen

Det kan være en sur tjans især om vinteren at skulle møde før alle de andre og dirigere trafikken i al slags vejr. Men det er netop det, skolepatruljerne trofast gør dag efter dag. Uge 5 er den uge på året, der statistisk set har det dårligste vejr, og netop derfor bruges uge 5 til at sætte fokus på – og anerkende – skolepatruljerne for deres vigtige arbejde. Det sker under kampagnen Den Sureste Uge, der er iværksat af Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring i samarbejde med politiet og kommunerne.

Skolepatruljeelever på vej ind på Parkteatret i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune.Skolepatruljeelever på vej ind på Parkteatret i Frederikssund. 

Tur i biffen

Frederikssund Kommune støtter også op om kampagnen, og som regel bliver eleverne i skolepatruljerne inviteret en tur i biffen – således også i år. I Parkteatret blev eleverne fra Ådalen, Falkenborg, Jægerpris samt Frederikssund Private realskole mandag morgen mødt af borgmester Tina Tving Stauning (A), der gerne ville give dem et par ord med på vejen:

- Jeg har selv været skolepatrulje, så jeg ved, hvordan det er. At være skolepatrulje er at tage ansvar og ville noget ekstra. Tak for det. Husk at fortælle de mindre elever, hvor vigtigt det er at være skolepatrulje, så vi også til næste år kan fylde Parkteatret med elever. Tusind tak for jeres indsats, sagde borgmesteren.

Borgmester Tina Tving Stauning byder velkommen til eleverne i Parkteatret. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester Tina Tving Stauning byder velkommen til eleverne i Parkteatret. 

Også Poul Erik Thomsen, specialkonsulent fra Nordsjællands Politi roste eleverne:

- I gør et kæmpe arbejde for at fastholde færdselssikkerheden og trafiktrygheden. Det betyder, at både trafikanter og jeres forældre derhjemme ved, at på skolevejen er der trafiktryghed, sagde han. Poul Erik Thomsen tilføjede, at skolepatruljen har 75-års jubilæum i Danmark i år, idet den første skolepatrulje blev oprettet i 1949 efter inspiration fra USA.

Herefter blev komedien ”There’s something in the barn” vist på det store lærred akkompagneret af en rød sodavand, og efterfølgende fik eleverne chokolade, bolsjer og reflekser med hjem.

Fejres også i Skibby

På Fjordlandsskolen fejres 75-års jubilæet hele ugen. Skolepatruljeeleverne får således i løbet af ugen hjælp til arbejdet af skolebestyrelsesmedlemmer, skoleledere, skolens trafikonkler, forældre m.fl., mens eleverne kan hygge sig med lidt snolder.

Voksne står skolepatrulje i Skibby. Foto: Frederikssund Kommune.Voksne står skolepatrulje i Skibby. 

Mandag formiddag blev skolepatruljeelever fra alle Fjordlandsskolens tre afdelinger inviteret i Skibby Kino og se filmen ”Wonka”, hvor de blev budt velkommen af Anna Poulsen (F), der er formand for Skole, klub og SFO. Inden da havde trafikkontaktlærerne desuden sørget for, at 75-års jubilæet blev fejret med et oplæg om skolepatruljens historie samt kagemand, slik og saftevand.

Elever på Fjordlandsskolen i Skibby startede dagen med kagemand. Foto: Frederikssund Kommune.Elever på Fjordlandsskolen i Skibby startede dagen med kagemand. 

Fjordlandsskolens skolepatruljeelever på vej til Skibby Kino. Foto: Frederikssund Kommune.Fjordlandsskolens skolepatruljeelever på vej til Skibby Kino. 

Elever sidder klar til at se film i Skibby Kino. Foto: Frederikssund Kommune.Elever sidder klar til at se film i Skibby Kino.

Fotos: Frederikssund Kommune.

I Frederikssund Kommune er der syv skoler med i alt 10 skolepatruljesteder. Der er ca. 170 elever, som står skolepatrulje hvert år i Frederikssund Kommune. På landsplan anslås det, at der er omkring 20.000 elever, der står skolepatrulje.

Danskerne bakker op om skolepatruljen

Når skolepatruljerne stiller sig ud til vejen, kan de regne med danskernes opbakning. Det viser en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring står bag. Det er nemlig hele 96 procent af danskerne, som er positive over for skolepatruljerne og den indsats, de yder.