Frederikssund Kommunes logo
23. maj 2024

Selsø Slot har skudt særlig sæson i gang

Herregårdsmuseet Selsø Slot har sat gang i en helt særlig sæson, der bliver præget af nye åbningstider, næsten nye vinduer og forhåbentlig rigtig mange gæster.

Sæsonen på den gamle herregård startede allerede den 4. maj med den tilbagevendende lysfest. Den 18. maj inviterede Selsø Slot og Selsø Slots Venner til en spændende dag om restaurering og håndværk i forbindelse med den igangværende restaurering af de 300 år gamle vinduer.

Den godt 450 år gamle herregård har tidligere fået nyt tag og portbygningen er blevet renoveret, og nu er det altså de 60 store vinduers tur. Selsø Slot har indgået et samarbejde med U/Nord, så næsten 200 håndværkselever bliver introduceret til projektet og restaureringshåndværket som mulig fremtidig branche for de unge.

Udsigt gennem et af Selsø Slots næsten 300 år gamle vinduer. Foto: Kenneth Jensen.Udsigt gennem et af Selsø Slots næsten 300 år gamle vinduer.

Længere sæson

Den store restaurering af vinduerne finder sted gennem hele sommeren, men det forhindrer ikke museet i at holde åbent hele sommeren. Faktisk har Selsø Slot i år udvidet sæsonen, så de har åbent onsdag til søndag helt til og med efterårsferien i uge 42.

Hver søndag i juni, juli og august er der omvisning klokken 14, hvor man kan komme indenfor og opleve livet, som det var for cirka 200 år siden. Derudover er der masser af musikoplevelser, Selsø Marked, familieonsdage, naturoplevelser og meget mere.

Se hele sæsonens program på Selsø Slots hjemmeside www.selsø.dk.

Lektor ved Det Kongelige Akademi, Thomas Kampmann, fortæller om den måde vi tænker byggeri i dag og det konsekvenser ved arrangementet på Selsø Slot den 18. maj 2024. Foto: Kenneth Jensen.Lektor ved Det Kongelige Akademi, Thomas Kampmann, fortæller om den måde vi tænker byggeri i dag og det konsekvenser ved arrangementet på Selsø Slot den 18. maj 2024.

Nogle af de gamle vinduer er taget ud og er ved at blive restaureret. Foto: Kenneth Jensen.Nogle af de gamle vinduer er taget ud og er ved at blive restaureret. 

Portbygningen ved Selsø Slot, som blev renoveret for nogle år siden. Foto: Kenneth Jensen.Portbygningen ved Selsø Slot, som blev renoveret for nogle år siden.

Foto: Kenneth Jensen.