Frederikssund Kommunes logo
2. juli 2024

Oppe-Sundbyvej lukkes

Oppe-Sundbyvej bliver lukket for motorkøretøjer, hvor den krydser Sillebro Å pr. 15. juli 2024. Det blev besluttet på Byrådets møde onsdag den 29. maj.

Lukkes indtil motorvejen kommer

En del bilister bruger gennemkørsel af Sundbylille som smutvej til Hørup Skovvej eller Roskildevej. Derfor har Oppe-Sundbyvej tidligere været lukket som en forsøgsordning fra oktober 2023 til januar 2024. Under forsøgsordningen viste trafiktællinger på Oppe-Sundbyvej og Sundbylillevej, at den daglige trafik faldt fra 5.474 køretøjer til 1773 daglige køretøjer. Og nu har Byrådet altså besluttet, at Oppe-Sundbyvej bliver lukket, hvor den krydser Sillebro Å foreløbigt frem til åbningen af den kommende Frederikssundsmotorvej.

Ny bro over motorvejen

Når motorvejen er etableret vil det ikke længere være muligt for trafikken på Frederikssundsvej at benytte Sundbylille som genvej til Roskildevej og Hørup Skovvej. Til den tid vil der blive etableret en bro over motorvejen mellem Frederikssund og Haldor Topsøe Park, og det naturlige vil derfor være, at åbne for Oppe-Sundbyvej igen for at sikre borgerne i Sundbylille nem adgang til Frederikssund. Etableringen af motorvejen vil nemlig betyde, at Sundbylillevej vest vil blive lukket permanent. 

Byrådet har dog ikke taget stilling til færdslen på Oppe-Sundbyvej efter åbning af motorvejen.

Oppe-Sundbyvej bliver lukket fra den 15. juli. Foto: Frederikssund Kommune.Oppe-Sundbyvej bliver lukket fra den 15. juli.

Foto: Frederikssund Kommune.