Frederikssund Kommunes logo
29. april 2024

Ny stofrådgivning indviet

Stofrådgivningen er Frederikssund Kommunes nye tilbud til borgere fra 15 år og opefter, som har et problematisk forbrug af stoffer. Dørene åbnes første gang den 2. maj i år, og mandag den 29. april var der officiel indvielse med taler af blandt andre borgmester Tina Tving Stauning (A) og formand for Social og sundhed, Anne Sofie Uhrskov (V).

Den røde snor klippes af borgmester Tina Tving Stauning (A). Tv. formand for Social og sundhed, Anne Sofie Uhrskov (V) og th. teamkoordinator Karsten Brøndmark. Foto: Frederikssund Kommune.Den røde snor klippes af borgmester Tina Tving Stauning (A). Tv. formand for Social og sundhed, Anne Sofie Uhrskov (V) og th. teamkoordinator, Karsten Brøndmark. 

- Det er en rigtig god dag i dag. Vi skal fejre, at vi er nået hertil, sagde borgmester Tina Tving Stauning (A), da hun bød velkommen til de fremmødte. Hun fortsatte:

- Med stofrådgivningen her, får vi et lokalt og et nært tilbud til de unge og voksne, der har et problematisk forhold til stoffer. Når et ungt menneske kommer ud, hvor man ikke længere kan bunde, så rammer det også forældrene, søskende, bedsteforældre og venner. Derfor er stofrådgivningen også åben for pårørende, fastslog borgmesteren.

Anne Sofie Uhrskov, der er formand for Social og sundhed lagde blandt andet vægt på den politiske proces, der er gået forud for åbningen:

- I september 2022 skulle vi kigge på den aftale, vi havde med en privat leverandør, og her startede drøftelsen af muligheden for at lave et kommunalt stoftilbud. Udvalget drøftede fordele og ulemper i en til tider heftig debat. Men kernen i diskussionerne var hele tiden, hvad der var bedst for borgerne i Frederikssund Kommune, fortalte udvalgsformanden.

Herefter fortalte teamkoordinator Karsten Brøndmark om stedet, og takkede de mange involverede for deres engagement i processen med at skabe en ny stofrådgivning i Frederikssund Kommune.

Efter de indledende taler blev der symbolsk klippet en rød snor, hvorefter der var rundvisning i den nyistandsatte bygning på Lundevej 11.

Karsten Brøndmark (tv.) viser de fremmødte rundt i stofrådgivningen. Her er det lokalet, hvor borgerne kommer ind med plads til både at sidde i sofa eller ved bord. Foto: Frederikssund Kommune.Karsten Brøndmark (tv.) viser de fremmødte rundt i stofrådgivningen. Her er det lokalet, hvor borgerne kommer ind med plads til både at sidde i sofa eller ved bord. 

Tilbyder gratis rådgivning og behandling

Stofrådgivningen tilbyder gratis og anonym rådgivning og vejledning, og gratis behandling for et problematisk forbrug af stoffer. Stofrådgivningen tilbyder også anonym rådgivning og vejledning til pårørende.

Ny hjemmeside

Den nye stofrådgivning har fået egen hjemmeside, hvor man kan læse om den gratis og anonyme rådgivning.

Ikke kun huset på Lundevej 11 har fået en overhaling af håndværkerne. Også pladsen foran huset er blevet renoveret og får blandt andet tre handicapparkeringspladser. Foto: Frederikssund Kommune.Ikke kun huset på Lundevej 11 har fået en overhaling af håndværkerne. Også pladsen foran huset er blevet renoveret og får blandt andet tre handicapparkeringspladser.

Fotos: Frederikssund Kommune.