Frederikssund Kommunes logo
16. april 2024

Ny stofrådgivning åbner 1. maj

Frederikssund Kommunes nye stofrådgivning slår dørene op 1. maj 2024 på Lundevej 11 i Frederikssund. Stofrådgivningen tilbyder gratis og anonym rådgivning og vejledning, og gratis behandling for et problematisk forbrug af stoffer. Stofrådgivningen tilbyder også anonym rådgivning og vejledning til pårørende.

Borgmester Tina Tving Stauning (A) glæder sig over det nye tilbud:

- Jeg ser frem til åbningen af Stofrådgivningen og til, at folk med stofmisbrug og deres pårørende kan få råd, vejledning og behandling. Jeg glæder mig særligt over det store fokus på de unge – der dukker jo hele tiden nye og farligere rusmidler frem, og det er vigtigt, at vi som kommune har viden og kompetencer til at håndtere dette, så vi kan hjælpe bedst muligt, siger borgmesteren.

Beslutningen om at etablere en kommunal stofrådgivning blev indstillet til byrådet af udvalget Social og sundhed. Formand for Social og sundhed Anne Sofie Uhrskov (V) glæder sig over, at udvalgets vision nu bliver til virkelighed:

- Med åbningen af Stofrådgivningen er det vores ønske, at særligt de unge kan se sig selv træde ind over dørtærsklen. Samtidig er det ønsket, at borgere med et stofmisbrug kan få en mere sammenhængende hjælp, der tager udgangspunkt i den enkelte borgers ønsker og behov. Måske mangler borgeren også en bolig eller er i psykisk mistrivsel. Disse udfordringer vil der kunne tages hånd om i det tætte samarbejde med Rådgivningshuset, da det er vigtigt at se borgernes udfordringer i sammenhæng, konstaterer hun.

Åbningsreception

Der holdes åbningsreception for Stofrådgivningen den 29. april kl. 15-17 udenfor Lundevej 11 i Frederikssund.

Program:

  • kl. 15.00: Borgmester Tina Tving Stauning (A) byder velkommen og holder tale
  • kl. 15.10: Formanden for Social og sundhed Anne Sofie Uhrskov (V) holder tale
  • kl. 15.20: Teamkoordinator for Stofrådgivningen Frederikssund Kommune, Karsten Brøndmark, fortæller om tilbuddets indhold

Alle borgere og samarbejdspartnere er velkomne. Der serveres åbningskage.

Ny hjemmeside

Den nye stofrådgivning har også fået ny hjemmeside, hvor man kan læse om den gratis og anonyme rådgivning.

Stofrådgivningen har til huse på Lundevej 11 i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune.Stofrådgivningen har til huse på Lundevej 11 i Frederikssund.

Foto: Frederikssund Kommune.