Frederikssund Kommunes logo
2. april 2024

Kultur- og havnebadet åbner den 2. juni

Ideen om et Kultur- og havnebad i Frederikssund opstod for mere end 10 år siden hos FNI (Frederikssund Ny Initiativråd). Og i juni måned 2023 kunne der så – efter grundig forberedelse og et tæt samarbejde mellem Frederikssund Kommune, FNI, interessenter og fonde – endelig tages første spadestik til byggeriet ud for tippen i Frederikssund. Siden da har enhver kunnet følge med i tilblivelsen af den kommende attraktion og kunnet glæde sig til at hoppe i vandet fra det cirkelrunde byggeri. 

Kultur- og havnebadet med kulturhavnen og Frederikssund by i baggrunden. Foto: Frederikssund Kommune.Kultur- og havnebadet bliver indviet søndag den 2. juni kl. 12.00. Alle er velkomne.

Foto: Frederikssund Kommune.

Hård vinter gav forsinkelse

Vintervejret viste tænder i løbet af januar og februar og forsinkede arbejdet noget. Håndværkerne har forsøgt at indhente noget af det tabte, men åbningsdagen ligger alligevel senere end oprindeligt forventet. Det skyldes blandt andet også, at når håndværkerne er færdige, skal en del procedurer og papirarbejde på plads for at få de nødvendige godkendelser til ibrugtagning af faciliteterne.

Officiel åbning

Men et lille års tid efter arbejdets begyndelse kan Kultur- og havnebadet så officielt indvies. Det sker ved et arrangement, som holdes ved Kultur- og Havnebadet på Tippen i Frederikssund søndag den 2. juni kl. 12, hvor alle interesserede er velkomne. Her vil der blive holdt taler og klippet en rød snor, hvorefter der vil være mulighed for at benytte Kultur- og havnebadet. Det specifikke program vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt, og alle er velkomne til at deltage i festlighederne.

Kultur- og havnebadet er velegnet til en bred vifte af anvendelsesmuligheder som ophold, solbadning, svømning og vinterbadning. Der vil også være mulighed for omklædning, bad (og sauna i vinterhalvåret), diverse vandaktiviteter, leg og undervisning i og ved vand.

Praktiske informationer

Kultur- og havnebadet vil være åbent hele året fra solopgang til solnedgang – dog maksimalt fra kl. 6.00 – 22.00. I åbningstiden er der adgang til bassinet og de udendørs brusere for alle. Adgang til sauna og indendørs omklædning afhænger af sæson, og vil i vintersæsonen kræve medlemskab af forening eller køb af gæstebillet i de offentlige åbningstider.

Frederikssund Idrætsanlægs hjemmeside kan du læse meget mere om, hvordan du får adgang til Kultur- og havnebadet, ordensregler, brug af sauna mv. 

Fond har bidraget

Der er givet en samlet bevillig på 29,8 mio. kr. til etablering af Kultur- og havnebadet. Heraf kommer de 8,2 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. 300.000 kroner er givet af Friluftsrådet til øremærkede formål, der kan skabe aktiviteter for skole og institutioner på og ved havnebadet.

Kultur- og havnebadet er udført af entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S.