Frederikssund Kommunes logo
14. oktober 2023

Varslinger om forhøjet vandstand

OPDATERING 15. oktober klokken 10.30:

Søndag formiddag ser det ud til, at vandstanden har toppet og er ved at falde igen.

DMI har lørdag den 14. oktober udsendt varsel om, at der søndag den 15. oktober 2023 er risiko for forhøjet vandstand i Roskilde Fjord. Kommunens kriseberedskab holder nøje øje med tallene.

Vandstand op til 112 centimeter

Ifølge prognoserne fra DMI kan vandstanden ved Jægerspris Kignæs Havn allerede lørdag aften begynde at stige og søndag morgen omkring klokken 04.30 forventes den at toppe med 112 centimeter over dagligt vande. I resten af Roskilde Fjord og i Isefjorden er der ikke varsler om forhøjet vandstand, der kan blive kritisk.

Vandstandsprognose for Kignæs Havn lørdag den 14. oktober 2023 klokken 20.00.DMIs vandstandsprognose for Kignæs Havn lørdag den 14. oktober 2023. Søndag morgen forventer DMI, at vandstanden topper omkring 112 centimeter over dagligt vande.

Kriseberedskabet er klar

Som varslingerne er i skrivende stund (lørdag den 14. oktober klokken 20.00) giver det ikke anledning til at iværksætte tiltag. Kriseberedskabet holder dog nøje øje med tallene og er klar til at mødes og iværksætte eventuelle tiltag, hvis de nuværende varslinger ændrer sig.

Hold dig opdateret her på siden

Vi vil informere yderligere her på hjemmesiden og på Frederikssund Kommunes Facebookside, hvis der sker ændringer i situationen.