Frederikssund Kommunes logo
11. oktober 2023

Samlet byråd vedtager Budget 2024-2027

På Byrådets møde onsdag den 11. oktober blev budget 2024 – 2027 endeligt vedtaget. Budgettet er et resultat af den aftale, der blev indgået mellem alle Byrådets partier og lister den 18. september i år. Her kunne et samlet Byråd præsentere en aftale, der blandt andet sikrer fortsat skoledrift i Dalby samt en egnsteateraftale med Parkteatret. 

- Vedtagelsen af budgettet er kulminationen på et langstrakt arbejde i Byrådet, der startede i det tidlige forår, og vi har arbejdet med budgettet lige siden. Jeg er glad for, at vi kom godt i mål med enstemmig opbakning til budgettet. Der var 11 gruppeformænd i forhandlingslokalet. Når man er 11 gruppeformænd, så er der også 11 holdninger til mangt og meget på kryds og tværs, så mange tak for den måde, I gik til budgetweekenden på, sagde borgmester Tina Tving Stauning (A), da hun fremlagde budgetaftalen på byrådsmødet.

Herefter takkede borgmesteren også kommunens administration:

- Tak til jer for den gode sparring, vi har fået. Det betyder meget, at vi alle er klædt godt på. Når man har et Byråd, der kan samarbejde, så kan man komme rigtig langt, konstaterede borgmesteren.

Centrale velfærdsområder tilføres store beløb

Med vedtagelsen af budget 2024-2027 bliver serviceniveauet på centrale velfærdsområder fastholdt ved at tilføre:

  • Udsatte børn og unge: 56 mio. kr. i 2024-2027.
  • Specialundervisningsområdet: 60 mio. kr. i 2024-2027.
  • Udsatte voksne: 137 mio. kr. i 2024-2027.
  • Ældreområdet: 45 mio. kr. i perioden 2024-2027.

Budget 2024 - 2027 sikrer, at Frederikssund Kommune har en fortsat robust økonomi og en ambitiøs anlægsplan, hvor der er fokus på den grønne omstilling, kultur- og fritidsområdet, vedligeholdelse af kommunale bygninger og fortsat udvikling i Vinge. Endvidere sikrer budgettet en uændret skatteprocent samt at Frederikssund Kommune overholder såvel service- som anlægsloftet som aftalt mellem regeringen og KL.

Dyk ned i tallene

Læs meget mere om budget 2024 – 2027 i nyheden om budgetaftalen på vores hjemmeside, hvor du også kan finde link til at dykke dybere ned i tallene bag budgettet.

Borgmester Tina Tving Stauning (A) (midtfor i rødt) flankeret af gruppeformændene i Byrådet. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmester Tina Tving Stauning (A) (midtfor i rødt) flankeret af gruppeformændene i Byrådet.

Foto: Frederikssund Kommune.