Frederikssund Kommunes logo
25. oktober 2023

Rejsegilde på Kultur- og havnebadet

Den 21. juni 2023 blev der taget første spadestik til det kommende Kultur- og havnebad i Frederikssund, og den 25. oktober kunne entreprenørfirmaet Aarsleff A/S så invitere til rejsegilde. Og finregnen afholdt ikke folk fra at dukke op til taler og gratis pølser.

Mange var trods oktobervejrets finregn mødt frem for at deltage ved rejsegildet. Foto: Frederikssund Kommune. Mange var trods oktobervejrets finregn mødt frem for at deltage ved rejsegildet. 

Arbejdet på havnebadet er nu så langt, at bygningerne på cirklen er opført. Tilbage mangler en del arbejde med stålkonstruktionen og træbeklædningen.

Det cirkelrunde Kultur- og havnebadet set oppefra. Foto: Frederikssund Kommune. Det cirkelrunde Kultur- og havnebadet set oppefra. Siden dette billede er taget er havnebadet drejet knap en halv omgang mod uret, så bygningerne på cirklen vender ud mod fj0rden.

Tak til håndværkerne

Som det hører til ved et rejsegilde, så går takken til håndværkerne for deres indsats. Og det tema gik også igen i alle talerne.

- Når man er en fjordkommune, som vi er, så er vandet – og aktiviteter på og ved vandet – en meget vigtig del af vores identitet. Derfor betyder det rigtig meget for vores kommune, at vi inden længe kan sige, at vi har et kultur- og havnebad, sagde borgmester Tina Tving Stauning (A) blandt andet i sin tale ved rejsegildet. Borgmesteren takkede også entreprenørfirmaet Aarsleff A/S for det gode samarbejde og håndværkerne for det gode arbejde, de lægger i havnebadet.

Også formanden for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I) takkede i sin tale håndværkerne:

- Når man holder rejsegilde, så er det på sin plads at sige tak til håndværkerne, som nu i fire måneder har arbejdet hårdt for at nå hertil. Det er godt at se, at det er solidt håndværk, der laves, for denne attraktion for kommunens borgere skulle meget gerne være rigtig langtidsholdbar, så også fremtidige generationer kan få glæde af det. Byggeriet bliver et nyt vartegn for kulturhavnen her i Frederikssund.

Formanden for Unge, fritid og idræt, Niels Martin Viuff (C) pointerede i sin tale, at holdbarheden på byggeriet vil være endog meget lang:

- Det er rigtig fint håndværk, der laves, så derfor skal der lyde en stor tak i dag til håndværkerne. Jeg er sikker på, at dette byggeri kommer til at holde i mindst 100 år. Dette er starten på udviklingen af kulturhavnen i Frederikssund, så lad os glæde os over det flotte havnebad, vi nu får.

Der holdes taler ved rejsegildet på Kultur- og havnebadet. Fra venstre Niels Martin Viuff (C), Tina Tving Stauning (A) og Michael Tøgersen (I). Foto: Frederikssund Kommune.Der holdes taler ved rejsegildet på Kultur- og havnebadet. Fra venstre Niels Martin Viuff (C), Tina Tving Stauning (A) og Michael Tøgersen (I). 

Giver mange muligheder

Kultur- og Havnebadet skal som udgangspunkt være åbent hele året og vil være velegnet til en bred vifte af anvendelsesmuligheder som ophold, solbadning, svømning og vinterbadning. Det ventes, at havnebadet kan indvies i marts 2024.

Borgmesteren ser nærmere på havnebadet sammen med en af håndværkerne. Foto: Frederikssund Kommune.Borgmesteren ser nærmere på havnebadet sammen med en af håndværkerne.

Foto: Frederikssund Kommune.