Frederikssund Kommunes logo
12. oktober 2023

Kulturpersonlighed vinder Kulturpris 2023

Udvalget for Job, erhverv og kultur uddeler hvert år en kulturpris til en person, forening eller organisation, der har gjort noget særligt for kulturen i kommunen. Og torsdag den 12. oktober blev prisen så overrakt ved et arrangement i Langes Magasin i Frederikssund.

Kulturel ildsjæl

Vinderen blev Verner Bylov Larsen fra Frederikssund. Han vinder prisen for i mange år at have medvirket i kulturlivet via bestyrelsesposter i både Kulturrådet, Kulturhuset Elværket, Historisk Forening, Færgegårdens Venner, Selsø Slots venner og ikke mindst Folkeuniversitetet, som han også har bestridt formandsposten for en årrække.

- Verner træder også altid til, når der er brug for en hjælpende hånd og praktisk hjælp. Uanset om det er i Elværket, Kunstforeningen eller på Selsø Slot. Her er alderen, som har rundet de 80 år ingen hindring, fortalte formand for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (I), da han begrundede valget af årets prismodtager.

I indstillingen lød det videre, at Verner Bylov Larsen i en del år har siddet i bestyrelsen for Kulturelle Samråd i Danmark, som er den nationale interesseorganisation og overbygning for alle landets kulturråd. Her varetog han i høj grad også planlægningen af Frederikssund Kommunens værtskab for landskulturkonferencen i 2012.

Verner Bylov Larsen har på den måde virket for kulturen i bred forstand i Frederikssund Kommune i mange år, og også været yderst engageret i at markere kommunen positivt på såvel lokalt som nationalt plan.

Verner Bylov Larsen (tv.) får overrakt Kulturprisen 2023 af formanden for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen. Foto: Frederikssund Kommune.Verner Bylov Larsen (tv.) får overrakt Kulturprisen 2023 af formanden for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen. 

Meget beæret

- Mange tak til den eller dem, der har indstillet mig. Og mange tak til udvalget Job, erhverv og kultur for prisen. Jeg er meget beæret over det, og det kunne ikke have ladet sig gøre uden min kone Ingelises opbakning. Uden dig var det ikke gået, sagde Verner Bylov Larsen efter at have modtaget prisen.

Om sit store engagement i kulturlivet fortæller Verner Bylov Larsen:

- Det er naturligt for mig, at deltage i foreningslivet, og som pensionist ville jeg gerne lave noget, der beriger min egen pensionisttilværelse, og som kan være til glæde for andre.

Som 84-årig har han ikke tænkt sig at lægge kulturen på hylden, men:

- Jeg er nok gået over i den mere nydende fase, selvom jeg dog stadig stiller til hoveri en gang om året på Selsø Slot og kører ud med lidt foreningsblade en gang imellem, smiler kulturprisvinderen.

Tre nominerede

Udvalget for Job, erhverv og Kultur har også i år modtaget en række indstillinger af både personer og foreninger til årets kulturpris. Heraf blev følgende tre nomineret:

  • Verner Bylov Larsen (vinder af Kulturpris 2023).
  • Camilla Dupont, formand for Frederikssund Vikingespil.
  • Jægerspris Møllelaug.

- Vi har nomineret tre til årets kulturpris. Det er tre meget forskellige nominerede. Vi har to ildsjæle, og så har vi et helt laug, Alle nominerede er dog kendetegnede ved at være med til at skabe gode oplevelser for borgere i kommunen og også for turister, og give plads til at kulturen blomstrer, sagde Michael Tøgersen, hvorefter de fremmødte kvitterede med klapsalver til alle tre nominerede.

De nominerede. Fra venstre Camilla Dupont, Frederikssund Vikingespil, Verner Bylov Larsen (vinder af prisen), udvalgsformand Michael Tøgersen og repræsentanter for Jægerspris Møllelaug. Foto: Frederikssund Kommune.De nominerede. Fra venstre Camilla Dupont, Frederikssund Vikingespil, Verner Bylov Larsen (vinder af prisen), udvalgsformand Michael Tøgersen og repræsentanter for Jægerspris Møllelaug. 

Plaketten i belægningen udenfor Langes Magasin i Frederikssund. Foto: Frederikssund Kommune.Plaketten i belægningen udenfor Langes Magasin i Frederikssund.

Fotos: Frederikssund Kommune.