Frederikssund Kommunes logo
25. oktober 2023

Byrådsmedlem modtager Ridderkorset

Onsdag den 25. oktober fik Frederikssund Byråd sit femte medlem af Dannebrogordenen. Det skete da byrådsmedlem og formand for Folkeoplysningsudvalget Kenneth Jensen fik overrakt Dannebrogordenens Ridderkors af partifællen borgmester Tina Tving Stauning (A). Den samme ære er tidligere tildelt netop borgmester Tina Tving Stauning, tidligere borgmester John Schmidt Andersen, byrådsmedlem Morten Skovgaard samt byråds- og folketingsmedlem Hans Andersen.

Anden generation med Ridderkors

Men det er ikke kun blandt byrådsmedlemmerne, at Kenneth Jensen kommer i fornemt selskab. I hans egen familie er han nu anden generation, der modtager Dronningens hædersbevisning, idet hans far, tidligere byrådsmedlem Kurt Jensen, var den første i Frederikssund Byråd, der modtog denne orden.

Byrådsmedlem og formand for Folkeoplysningsudvalget, Kenneth Jensen, med Dannebrogordenens Ridderkors. Foto: Frederikssund Kommune.Byrådsmedlem og formand for Folkeoplysningsudvalget, Kenneth Jensen, med Dannebrogordenens Ridderkors.

Foto: Frederikssund Kommune.

Mangeårig indsats

- Kenneth – du modtager Ridderkorset for din mangeårige indsats på mange områder her i Frederikssund Kommune. I indstillingen hedder det blandt andet, at du er en lokal ildsjæl, og at det særligt er kulturområdet, der står dit hjerte nær, idet du har lagt mange kræfter i Kulturrådet og i Folkeoplysningsudvalget, sagde borgmester Tina Tving Stauning blandt andet i sin tale ved overrækkelsen.

Kenneth Jensen har således været en fast bestanddel af Kulturhuset Elværket i over 20 år – heraf de sidste 15 år som bestyrelsesformand. Han har også været med-initiativtager til og arrangør af en årlig kulturnat i Frederikssund. I perioden 2005 – 2012 var han medstifter af foreningen Musik over Broen/Frederikssund Symfoniorkester, og siden 2010 har han været frontperson i Frederikssund Prisens priskomité, som årligt uddeler prisen med en hædersbevisning til en person, der har gjort en helt særlig frivillig indsats for kommunens fritidsliv.

Femte byrådsperiode

Kenneth Jensen har siddet i Byrådet uafbrudt siden 2006 og er i dag formand for Folkeoplysningsudvalget samt medlem af Plan og teknik, Skole, klub og SFO og Unge, fritid og idræt. Derudover besidder han en række øvrige tillidsposter.

- Som politiker arbejder du ihærdigt for dine mærkesager – og du har styr på detaljer og historik omkring de enkelte sager. Du er en gedigen socialdemokrat. Herfra skal der lyde en stor tak for indsatsen – må den fortsætte længe endnu, sagde borgmesteren, inden hun overrakte Ridderkorset.

Og Kenneth Jensen kvitterede straks for hædersbevisningen:

- Jeg er utroligt glad og meget beæret over at få tildelt en så fin orden af vores Majestæt. Jeg ser det som en meget stor anerkendelse og et stort skulderklap, både i forhold til mit politiske arbejde og mit engagement i vores fritidsliv. Indsatser som jeg håber at kunne fortsætte med mange år endnu. Det kan I så opfatte som et løfte eller en trussel, sluttede han med et smil.

Til daglig er Kenneth Jensen ansat i Frederikssund Kommune, hvor han varetager jobbet som webmaster og grafisk og teknisk altmuligmand.