Frederikssund Kommunes logo
30. november 2023

Bliv venskabsfamilie – og gør en forskel for et barn

Erfaring viser, at gode relationer har afgørende positiv betydning for børn og unges trivsel og fremtid. Organisationen ”Mentorbarn – relationer for livet” har sat sig for at skabe flere af disse gode relationer ved at finde venskabsfamilier, der kan bidrage til øget tryghed, tilknytning og udvikling.

Målgruppen er børn og unge anbragt på børne- & ungehjem, i plejefamilier, i efterværn eller hjemmeboende med en forebyggende indsats. Fælles for dem er, at de kan have glæde og gavn af ekstra netværk.

Nyt samarbejde

Frederikssund kommunes Center for Familie og Rådgivning indgår i et 2-årigt projekt med organisationen Mentorbarn i samarbejde med Trygfonden. Det betyder, at familier i Frederikssund Kommune nu kan blive venskabsfamilier for et barn eller en ung, der har brug for ekstra tryghed, tilknytning og udvikling i sit liv.

- En venskabsfamilie er en ganske almindelig familie, der har lyst til at gøre en kæmpe forskel ved at åbne deres hjem for et barn eller ung i alderen 4-25 år. Det vigtigste er hjerterum og tid to-tre gange om måneden. Venskabsfamilien inviterer barnet ind i deres dagligdag og familieliv. Det kan være en ganske almindelig onsdag, hvor der skal laves lektier og smøres madpakker eller en søndag, hvor venskabsfamilien og barnet tilbringer dagen sammen om det, familien alligevel laver i den weekend, og barnet på den måde oplever at være en del af familien, forklarer Ditte Reedtz, der er stifter af Mentorbarn. Hun tilføjer:

- Typisk ser venskabsfamilien barnet nogle gange om måneden, og match indgås på baggrund af både familiens og barnets interesser og behov. At være venskabsfamilie er ulønnet, og det betyder rigtig meget for barnet eller den unge, at der er tale om en ikke-betalt relation.

Interesseret?

Hvis du og din familie kunne tænke jer at vide mere om det at være venskabsfamilie, så kig indenfor på Mentorbarns hjemmeside og læs mere.

Barn lægger hånden på en rude. Barnets ansigt spejles i ruden. På den anden side ruden er en voksen, der smiler. Foto: Mentorbarn.Nu kan din familie blive venskabsfamilie for et barn eller ung, der har brug for støtte og samvær.

Foto: Mentorbarn.