Frederikssund Kommunes logo
17. november 2023

Akutbilen er kommet til Skibby

Nordhøj 2 i Skibby. Det er den nye placering for Region Hovedstadens akutbil, der skal sikre kortere responstider for borgerne i Hornsherred. Den kom til Frederikssund Kommune allerede i juni i år og har indtil nu holdt ved Frederikssund Hospital. Men nu er den endelige placering altså på plads, så bilen nu holder permanent i Skibby.

- Jeg er rigtig glad for, at akutbilen nu holder her ved Nordhøj i Skibby. Det giver større tryghed for borgerne i Skibby, Vellerup Sommerby og mange andre steder i Hornsherrred at vide, at hjælpen er hurtigere fremme, hvis uheldet skulle være ude, fastslår borgmester Tina Tving Stauning (A).

Fredag den 17. november mødtes hun med Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj (A) samt cheflæge for 112 Anders Damm-Hejmdal og paramediciner Frederik Nielsen for at markere, at den nye akutbil nu er placeret og klar til brug i Skibby.

Møde ved akutbilen. Fra højre: Regionsrådsformand Lars Gaardhøj, borgmester Tina Tving Stauning, paramediciner Frederik Nielsen, cheflæge for 112 Anders Damm-Hejmdal og kommunaldirektør Torben Kjærgaard. Foto: Frederikssund Kommune.Møde ved akutbilen. Fra højre: Regionsrådsformand Lars Gaardhøj, borgmester Tina Tving Stauning, paramediciner Frederik Nielsen, cheflæge for 112 Anders Damm-Hejmdal og kommunaldirektør Torben Kjærgaard. 

Livreddende førstehjælp

Akutbilen er bemandet af en paramediciner, som kan yde akut hjælp til patienter i deres eget hjem eller direkte på ulykkesstedet. Bilen er udstyret med alt nødvendigt udstyr til opstart af akut behandling. Paramedicineren laver en sundhedsfaglig vurdering på stedet og kan også påbegynde eventuel behandling. Derudover kan akutbilen og paramedicineren fungere som supplement for det akutte beredskab for eksempel ved hjertestop, hvor der skal ydes akut livreddende behandling hurtigst muligt.

Paramediciner Frederik Nielsen viser bilens indhold af medicinsk udstyr mv. Foto: Frederikssund Kommune.Paramediciner Frederik Nielsen viser bilens indhold af medicinsk udstyr mv. 

Har været i aktion

Der er etableret en ladestander til den elektriske akutbil ved Nordhøj i Skibby, ligesom der er indrettet mandskabsrum med mulighed for overnatning til paramedicinerne på Nordhøj. Dette var de væsentligste forudsætninger for, at bilen kunne placeres i Skibby, som det var tiltænkt. Nu mangler der blot en carport til akutbilen, som allerede været i aktion i Skibby.

Akutbilen ved Nordhøj i Skibby. Foto: Frederikssund Kommune.Akutbilen ved Nordhøj i Skibby.

Fotos: Frederikssund Kommune.