Frederikssund Kommunes logo
31. marts 2023

Stor succes med trafikdag for alle elever

Som noget nyt har Frederikssund Kommune prøvet at holde en stor trafikdag for samtlige elever på alle skoler i kommunen. Dagen var bygget op om en fælles undervisningsplan for skolerne med beskrivelse af den planlagte undervisning på alle årgange, så det var let for lærerne at gå til undervisningen. 

5. årgang på Fjordlandsskolen afd. Skuldelev får sig en snak med Poul Erik Thomsen fra Nordsjællands Politi om, hvad der skal være på en lovlig cykel. Foto: Frederikssund Kommune.Femte årgang på Fjordlandsskolen afd. Skuldelev får sig en snak med Poul Erik Thomsen fra Nordsjællands Politi om, hvad der skal være på en lovlig cykel. 

Cyklistprøve, synlighed i trafikken, førstehjælp og meget mere

Emnerne i undervisningen var forskellige efter elevernes alder, men handlede om alt lige fra gå-prøve og den lille cyklistprøve i de mindste klasser til et naturfagligt forløb med test af bremser, fart, balance, synlighed og opmærksomhed på mellemtrinnet. De store klasser arbejdede blandt andet med adfærd og konsekvenser af trafikulykker, og 8. årgang fik besøg af trafikofre, som fortalte deres personlige historier. Endelig var der også førstehjælp på skemaet.

Fjerde årgang på Jægerspris Skole er ved at gøre klar til test af bremser og fart. De har lagt målebånd ud og er ved at bygge testbanen op. Foto: Frederikssund Kommune.Fjerde årgang på Jægerspris Skole er ved at gøre klar til test af bremser og fart. De har lagt målebånd ud og er ved at bygge testbanen op. 

Stor succes med trafikundervisning

Og dagen var en stor succes tyder det på ifølge de tilbagemeldinger, der er kommet fra lærere rundt omkring.

- Alle steder oplevede vi fuld gang i trafikdagen, hvor alle fulgte den fælles undervisningsplan. Vi hørte rigtig mange lærere udtale, at det simpelthen var så nemt at gå til, selv om det var noget, de aldrig havde undervist i før, fortæller Sofie Caspersen, der er ingeniør og cykelansvarlig i Vej og Trafik i Frederikssund Kommune.

På trafikdagen besøgte hun en række skoler sammen med Nordsjællands Politi, Rådet for Sikker Trafik og en betjent fra Vestegnens Politi, der var med som gæst for at få inspiration fra trafikdagen.

Tredje årgang på Frederikssund Private Realskole lærte blandt andet førstehjælp. Her træner de aflåst sideleje. Foto: Frederikssund Kommune.Tredje årgang på Frederikssund Private Realskole lærte blandt andet førstehjælp. Her træner de aflåst sideleje.

Fotos: Frederikssund Kommune.