Frederikssund Kommunes logo
1. marts 2023

Foreningslivet blev fejret med priser, fest og foredrag

Folkeoplysningsudvalget har igen i år uddelt priser for at hædre dygtige sportsfolk og engagerede frivillige i foreningerne i Frederikssund Kommune. I år blev der også uddelt en helt ny pris.

Ved prisfesten var medlemmer fra mange af foreningerne i kommunen samlet i Frederikssundhallen for at hylde det stærke foreningsliv. Der blev uddelt i alt fire priser samt 143 anerkendelser for særlige præstationer.

Formanden for Folkeoplysningsudvalget, Kenneth Jensen (A), bød velkommen til de mange deltagere:

- Rigtig hjerteligt velkommen til dette års prisfest for hele vores bredtfavnende fritidsområde i kommunens mange foreninger. Vi er samlet for at hylde årets idrætsudøver, årets leder, årets bedste forenings- eller holdindsats, samt en masse flotte sportslige præstationer i år 2022 – og i år, for første gang, også årets unge leder. Det sidste er et udtryk for, at nok er der megen tradition forbundet med vores priser; dem ændrer man ikke lige på – men vi arbejder også i udvalget løbende med at forny os, følge med tiden, og ikke mindst er vi optaget af, hvordan vi bedst hylder dem som virkelig fortjener det; nemlig alle I ildsjæle som er til stede her i aften, sagde Kenneth Jensen.

Efter velkomsten blev de fire priser uddelt.

Årets idrætspris

Årets idrætspris gik til svømmeren Ida Skov Kragh fra A6 Slangerup Svømmeklub. Ida har vist flotte sportslige resultater i 2022, der sluttede med en førsteplads som junior i Europa på 100 meter bryst, og en andenplads på 50 meter bryst.

- Ud over de sportslige resultater bliver Ida fremhævet som et sportsligt forbillede for A6, og som en person der er god til at opsøge ny viden. Hun en perfekt ambassadør for de værdier A6 bygger på, fortalte Kenneth Jensen om begrundelsen for, hvorfor Ida Skov Kragh var nomineret og vandt prisen.

Med prisen fulgte en check på 5000 kroner.

Årets Lederpris

Jan Tykær Kristensen fik Årets Lederpris for hans ukuelige arbejde i Jægerspris Underducks, hvor han altid går forrest og knokler for klubbens sammenhold og fællesskab.

Jan Tykær Kristensen var meget beæret over at modtage prisen og tog det som et stort skulderklap.

- Men det er jo ikke derfor man gør det. Man gør det, fordi man brænder for sporten, sagde Jan Tykær Kristensen og tilføjede, at han ville donere pengene til sin klub til hjælp til mindre bemidlede børn.

Med prisen fulgte en check på 5000 kroner.

Formand for Folkeoplysningsudvalget Kenneth Jensen, vinder af Unge Lederprisen Rasmus Mehr, vinder af Fritidsprisen, formand for Frederikssund Billardklub Nicolai Jensen, vinder af Lederprisen Jan Tykær Kristensen og vinder af Idrætsprisen Ida Skov Kragh.Formand for Folkeoplysningsudvalget Kenneth Jensen, vinder af Unge Lederprisen Rasmus Mehr, vinder af Fritidsprisen, formand for Frederikssund Billardklub Nicolai Jensen, vinder af Lederprisen Jan Tykær Kristensen og vinder af Idrætsprisen Ida Skov Kragh.

Årets Unge Lederpris

Den nye pris, Unge Lederprisen, gik til Rasmus Mehr fra Ræven Skibby Trop og Flok. Rasmus er et forbillede for juniorerne og en dedikeret leder, der forstår at møde spejderne der, hvor de er, inkludere alle børn og sørge for, at fællesskabet trives.

- Det er da en helt klar motivation og et klap på skulderen til at det jeg gør, det betyder noget for nogen. Det gør mig vildt glad, og jeg har tænkt mig at bruge det som motivation fremover, fortalte Rasmus Mehr.

Med prisen fulgte en check på 5000 kroner.

Årets Fritidspris

Frederikssund Billardklub modtog Fritidsprisen for et flot stykke arbejde med at skabe en klub fra bunden og på kort tid få cirka 40 medlemmer, samtidig med at de bidrager til at skabe foreningsliv for borgere, der ikke tidligere har været en del af en forening.

- En stor del af tilgangen er borgere, som ikke tidligere har været en del af foreningslivet, eller har været ude af foreningslivet i flere år. Netop strategien om at tilbyde flere grene af billard, herunder særligt disciplinen Skomar anser man i klubben for at være den klare baggrund for den store medlemstilgang. Sammen med strategien om en ugentlig klubaften hvor det sociale er i højsædet, opleves meget stor tilfredshed med klubbens tilgang fra de nye medlemmer. Samtidig oplever man en stor lyst til frivilligt arbejde – blandt andet ved at klubaftener nu ofte inkluderer fx fællesspisning og hjemmebag, sagde Kenneth Jensen om nomineringen af klubben.

- Jeg vil bare sige tusind tak. Det er helt vildt at stå her. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Jeg troede faktisk ikke helt på det, må jeg indrømme, sagde Nicolai Jensen, formand for Frederikssund Billardklub.

Med prisen fulgte en check på 15.000 kroner.

143 anerkendelser

Efter uddeling af priserne var det tid til at give anerkendelser til de sportsfolk, som har opnået enten guld, sølv eller bronze ved internationale eller danske mesterskaber, eller vundet guld ved landsdelsmesterskaber eller sjællandske mesterskaber i regi af Danmarks Idræts-Forbund, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Dansk Firmaidrætsforbund eller Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Medlemmer af Bueskytteklubben IF 1864 på scenen for at modtage anerkendelser af formand for Folkeoplysningsudvalget, Kenneth Jensen.Medlemmer af Bueskytteklubben IF 1864 på scenen for at modtage anerkendelser af formand for Folkeoplysningsudvalget, Kenneth Jensen.

Festen sluttede med foredrag

Da overrækkelsen af priser og anerkendelser var klaret var der middag efterfulgt af et underholdende foredrag med den tidligere eliteroer Arne Nielsson. Han talte om, hvordan mentaliteten har betydning for præstationerne, om det at spille hinanden gode på de rigtige måder, og hvordan alle mennesker er forskellige typer, der har forskellige tilgange til livet og til det at skulle præstere i en sport eller idræt.

Tidligere eliteroer Arne Nielsson hold foredrag om at spille sig selv og sine omgivelser gode.Tidligere eliteroer Arne Nielsson hold foredrag om at spille sig selv og sine omgivelser gode.

Alle prismodtagere og modtagere af anerkendelser.Alle prismodtagere og modtagere af anerkendelser.

Foto: Frederikssund Kommune