Frederikssund Kommunes logo
4. maj 2023

Indvielse af Kulhuscykelstien

Der har været talt om at etablere cykelsti mellem Jægerspris og Kulhuse i årtier. I juni 2021 blev der så taget første spadestik til anlæggelsen af den længe ventede cykelsti, og den 12. maj 2023 kan alle interesserede være med til at indvie Kulhuscykelstien.

Syv km dobbeltrettet cykelsti

Vejen mellem Jægerspris og Kulhuse er en strækning, hvor hastighedsgrænsen er 80 km/t, og hvor det indtil nu har været utrygt at cykle. Strækningen benyttes blandt andet af forsvaret, der har skyde- og øvelsesterræn på begge sider af Kulhusvej.

Især i sommerperioden er der mange lokale, der cykler på strækningen, men der er også mange cyklende turister, der tager færgen fra Kulhuse til Sølager. Det er derfor en længe ventet cykelstiforbindelse, der nu kan tages i brug efter flere års anlægsarbejde. Cykelstien er dobbeltrettet og ca. syv km. lang.

Program for indvielsen

Indvielsen fejres med sang, taler og lidt godt til ganen. Arrangementet begynder på miljøstationen på Gl. Kulhusvej i Kulhuse og programmet ser ud som følger:

  • Kl. 14.00 Baunehøj Efterskole synger.
  • Kl. 14.05 Borgmester Tina Tving Stauning (A) byder velkommen og holder tale i forbindelse med åbningen.
  • Kl. 14.15 Formanden for Plan og teknik Kirsten Weiland (N) holder tale.
  • Kl. 14.25 Elever fra Baunehøj Efterskole synger.
  • Kl. 14.35 begynder de første cyklister cykelturen mod Jægerspris. Ved parkeringspladsen ved slottet venter en juice, og her er man velkommen til kl. 15.30 at vende tilbage i roligt tempo. Vær opmærksom, der kunne jo stadig være modkørende.

Til åbningen vil der være mulighed for en kop kaffe eller sodavand samt et stykke frugt eller wienerbrød. Alle er velkomne – og medbring gerne cyklen.

Kulhuscykelstiens forløb langs en blomstrende gul rapsmark. Foto: Frederikssund Kommune.Kulhuscykelstiens begyndelse fra Jægerpris.

Foto: Frederikssund Kommune.