Frederikssund Kommunes logo
24. maj 2023

Entreprenør valgt til ombygning af Willumsen

Frederikssund Kommune har gennemført et totalentreprenørudbud blandt fire prækvalificerede virksomheder. Og det blev entreprenørfirmaet Jakon A/S, der vandt opgaven sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører A/S som støttende enhed.

- Jeg er meget tilfreds med, at vi - selv i en periode med høj inflation - kan få tilbud, der kan holdes indenfor vores økonomi. Der er således valgt et meget kvalificeret bud, som holder sig inden for prisen. Det har stor betydning for projektet, da det blandt andet er finansieret ved tilsagn om økonomisk støtte fra en række fonde, siger formanden for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (LA), som glæder sig utrolig meget til det færdige resultat, der bringer publikumsvenligheden på Willumsens Museum op på højeste niveau, så der er et match til det kunstneriske internationale niveau.

Også Willumsens Museums bestyrelsesformand, Ole Find Jensen (S) glæder sig over valget af entreprenør:

- Det er en stor glæde at få koblet et så kompetent entreprenørfirma på opgaven med ombygningen af museet. Ombygningen vil få enorm betydning for museet, som i fremtiden dels vil blive mere publikumsvenligt og dels vil være i stand til at opbevare de mange kunstværker på en fuldt forsvarlig måde, siger bestyrelsesformand Ole Find Jensen.

Flere fonde støtter

Det forestående renoveringsprojekt forventes at ville koste ca. 77 millioner kroner. Det finansieres dels af fire fondsdonationer på i alt 36,5 millioner kroner, og dels har Byrådet i Frederikssund Kommune givet en kommunal finansiering på 41,2 millioner kroner.

De fire fonde er:

A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Louis-Hansens Fond samt VILLUM Fonden.

Fondene har hver især givet støtte til forskellige dele af ombygningsprojektet.

Store forandringer

Ombygningen af Willumsens Museum handler dels om at skabe bedre forhold for de besøgende på museet samt om at skabe de helt rigtige forhold til opbevaring af museets mange værker. En vigtig del af den kommende renovering er derfor et nyt og moderne ventilationssystem og sikringsforhold, der sikrer de rette forhold at opbevare værkerne i. Bedre sikkerheds- og klimaforhold vil også give museet mulighed for at låne værker fra store internationale museer til udstillinger i højere grad end i dag.

Kommende museumsgæster vil blandt andet kunne glæde sig over en optimering af museets publikumsfaciliteter, der inkluderer en ny hovedindgang, billetområde og butik. Museet vil også få køkken og restaurant, så gæster kan kombinere deres museumsoplevelse med spisning. Endelig vil et udvidet værksted til museets populære billedskole give plads til flere hold og deltagere og give langt bedre forhold til kreative aktiviteter for dagtilbud, skoler og andre interesserede, der besøger museet.

Det nuværende indgangsparti på Willumsen, der bliver lukket af og gjort til udeservering for den nye café. Foto: Frederikssund Kommune, Mikala Schachtschabel Tordrup.Det nuværende indgangsparti på Willumsen, der bliver lukket af og gjort til udeservering for den nye café.

Foto: Frederikssund Kommune, Mikala Schachtschabel Tordrup.

Det videre forløb

Totalentreprenøren Jakon A/S får officielt tildelt opgaven i løbet af juni måned, og herefter skal entreprenøren projektere selve ombygningen, så Byrådet kan godkende den forventeligt i december 2023. Herefter kan byggeriet sættes i gang.

Under udførelsen af byggeriet vil museet været lukket for publikum medio 2024-2025. Museet ventes at genåbne i andet halvår af 2025.

Fakta om J.F. Willumsen (1863 – 1958)

Jens Ferdinand Willumsen var en dansk maler, billedhugger, grafiker, fotograf, keramiker og arkitekt. J.F. Willumsen skabte inden for alle disse områder betydningsfulde værker. Hans aktive kunstnerliv strækker sig over mere end 70 år, og han har efterladt sig en særdeles omfattende produktion, hvoraf en stor del kan ses på Willumsens Museum, Jenriksvej 4 i Frederikssund.